onsdag 31 december 2008

tisdag 30 december 2008

En dag kvar på 2008


Upp tidigt och iväg till jobbet... gott o vara tidig idag...slutade redan tolv...=) Haft en lugn dag - bara 6 st barn idag... Vi mös lite - gjorde slut på en del glass och strössel m.m... får passa på. Är man för många barn så räcker de ju inte så nu var de perfekt o ta det.

Stannade på Tools Sjögren på hemvägen och köpte en "tårta" som vi ska smälla i morn =)
Sedan hem...då var de inte om och göra förrän slamsugar bilen kom =) =/ Även Anders kom ner för och assistera=) Tur det.. inget nice jobb.

Men men Janne (som körde bilen) kom in i källaren... med sugen... vi skruvade loss golvbrunnen....men de hände inget där... Vi öppnade sakta nere vid de röret där de är stopp... (i fredags sipprade de vatten ut där men inte i dag)... kom inget så vi tog loss den lilla luckan.
Där var de massa papper... satt typ som cement...=S...hmhm men Janne började suga upp laget för lager med den där äckliga slangen... och då kom de även vatten ( fanns ovanför allt papper) Även annat trevligt som jag inte behöver gå in på här...!Tog en himla tid och få bort allt papper... Till slut var röret tömt upp mot toan...och han började suga sig ner mot golvet och ner under, men kom inte tillräckligt långt in...Så han kunde inte göra så mycket mer... Roger ska komma på fredag med en spol bil (som både suger och kan spola vatten) så vi får kört rent röret... Så vi kan inte använda toan där ännu... Har gjort rent och så efter Janne... skurat och haft på klorin (luktar simhall - eller stinker de kan man säga)

Men men ett steg i rätt riktning, sedan ringde Jörgen som lagar vår bil. Meddelade at den var klar... men jag känner mig pank...=(... 7000 kr...!? Inte kul men nu funkar den ett bra tag hoppas jag...=/ Hämtat bilen och lämnat tillbaka pappas... har nu diskat...ska byta om till mys kläder... sedan blir de Tv... och ta de lugnt...efter en händelserik dag!=)
Kram

måndag 29 december 2008

ja då har man jobbat igen

började 9 och jobbade till 16.30!=) Vart inte så många barn...så det har vart lugnt...

just de...fick ju låna pappas bil idag för och komma till jobbet... detsamma i morn...men förhoppningsvis kan vi hämta vår bil i morn...=)

I dag då jag kom hem så hade inte slam bilen vart här - kunde inte idag...hoppas de kommer i morn...!

Vi lagade taco paj idag... jag och Tommas... var riktigt gott...=P
Nu ska jag se på tv en stund...kram

söndag 28 december 2008

Oj vad jag har rört på mig idag...=)

Efter frukosten gick jag och Tommas en promenad på ca 1 timme... sedan hem och kolla Tv... gjorde inget större... gud vad skönt och bara vara...

Gjorde middag, Tommas tittade på skidor... mamma ringde då vi ätit klart - ville ut och gå med mig...
Så hon kom hit eftersom vi inte har någon bil, vi gick en promenad på 1 1/2 timme - gud så skönt men e trött i benen nu ...
Har kommit ifrån de där med o träna...men ska bli annat nu!
Mamma körde mig till pappa då vi var klara - får låna bil av honom nu måndag och tisdag...SNÄLLT!

Sett film nu i kväll jag och Tommas... o nu närmar de sig sängen... jobb i morn!

Nanne klarade sig kvar =)

I körslaget - var säkert mina två samtal som gjorde det...=S... Även Erik klarade sig...men de satt långt inne... =/...
Vi hejar på dem i alla fall...

Tittade sedan på en film... men somnade ifrån den...var så trött vid halv elva...

Nu e de god morgon - vi ska äta gröt... så dags att kila

lördag 27 december 2008

Lördag kväll

Hmhm... fick ju inte fixat avloppet i går... så vi ska ringa Slam o C på måndag...=S...typiskt alltid nåt som krånglar... för oss! Bilen e fortfarande inte klar...=(

Efter maten idag har vi inte gjort så mycket...slappat...och så förblir kvällen. Kan säga att promenaden var skön...en timme i de fina vädret...=)

Ska se på Tv nu...så ha en fortsatt bra kväll=)

Jaha ...

Eftersom våran bil e på lagning fortfarande så fick vi ju låna en... men den ska lämnas tillbaka idag...då dem kommer hem senare... så vi ska göra de om en stund (så fort Roar kommer) han åker med så vi kan ta oss hem...

Har vart i stan nu på morgonen och fixat med en julklapp... köpte glas till min syster men de var bara 3 glas i den ... skulle vara 6... så vi åkte ut och fixade det... Sedan lämnade vi en film vi lånat av Jim... var vägen om min mamma ...lämnade en tidning...jag har läst klart den...så nu var de hennes tur...=)

Som sagt väntar på Roar ...han e lite sen... skulle vart här 11... men men vet inte vart han är..=S

Var ju hos dem igår... åt gott och hade de mysigt... fick lite klappar...: pengar, en cd av Tommas, han fick en våg av mig... e en av de saker vi inte har... så jag köpte de...e ju gemensam så...kanon tycker jag... har ju som mål att gå ner 10 kg nu så vi får se...=S...=)

Hade ju spel med julklappar...(raffla)... då fick jag och Tommas: handdukar, en ungsform, tomte, snögubbe lykta, ljus...=)

hmhm... om bara Roar kommer snart och vi får lämnat ilen så ska jag och Tommas gå en promenad sedan... ca 1 timme =) SKÖNT
Sedan hem och laga mat...

fredag 26 december 2008

NEJ!!!

Stopp i avloppet... =(

Så just nu e Anders på väg hem för att hämta nåt vi kan blåsa med i avloppet...fy va jag blir trött...allt händer oss - ibland så man undrar om vi ska ha hus... =S

Blir nog inga lister o så idag... för detta kan ta tid ..har redan hållt på i 1 tim och 45 min... pust...fick ringa Tommas föräldrar - vi blir en aning sena...

Sista dagens julfirande...

Idag ska vi till Tommas föräldrar och fira jul... ska åka dit vid halv tolv... =) Ska raffla (tärningspel) med julklappar... mysa, spel spel, se någon film. Äta anka senare idag (dansk tradition) sedan blir de lite julklapps utdelning!=)

Än så länge sitter vi bara och väntar Anders skulle komma hit kl 9... för och greja lite uppe...sätta dit lister med mera... men har ej kommit ännu. Så man är lite grinig på att ha fått gå upp så mycket tidigare...i onödan...Skulle gå en promenad men han får ju komma hit först... så de lär väl inte bli någon idag ... =S hade behövt de känner jag =/

Men men får kolla om de är nåt bra på TV...

torsdag 25 december 2008

God mat hos farmor =)

Japp, det blev god kyckling med potatis =P Mätta och belåtna ... och de var inte nog med maten...vi fick kanon god äppelpaj - inte dumt de heller...men vad mätt man var efteråt =S...
Konstigt man måste ändå äta igen efter några timmar... men så är kroppen funtad antar jag!

Men men var hemma igen vid 16 tiden... då satte vi oss och jäste framför TV:en... löste lite korsord, tittade på polarexpresssen...men den var inte så skoj ...så vi tittade på en Irene Huss film - Eldsdansen. fick den boxen av Tommas så vi såg en av filmerna... den var bra... =)
Såg ju Björn Gustafssons filmen förut idag...den var sådär... lite besviken...

men men som sagt vi åt igen för en liten stund sedan konstigt då man var så mätt förut idag...?=S fick med mat från farmor...=)
Ska snart se på Tv igen... Mamma mia - om det var från inspelningen ?

Ha de fint
Jaha, nu var även julafton över och det var också en mysig dag...! Åkte som sagt till pappa då vi såg Kalle... sedan åt vi julmat för andra gången!...=)..Vi syskon var där jag och Angelica hade med oss respektive, Simon och Bea firade på var sitt håll...!Även Yvonne (pappas fru) hade sina fyra barn där... dock inga respektive så vi var 11 stycken...=)

Efter maten satt vi och pratade & skålade... SKRATTADE massor... =D

Delade ut julklappar vid halv åtta... fick skotork, ljusstake, tomtar, pengar, chocklad (o vi som inte ska äta sånt) Har väl fyra askar nu eller nåt... =S men men man får ta fram och bjuda vid besök...! Hihi...

Efter julklappar och så... fortsatte vi tjöta...var riktigt trevligt för vi syskon har inte träffat Yvonnes barn på ja i alla fall 7 år.. så det var kul att ses igen =)

Plockade undan lite glas som inte användes och annat om var mest ivägen på bordet... pappa och Yvonne diskade ... då det var klart så förbereddevi för risa la maltan =P Den smakade super gott. De och kaffe...sedan satte någa sig i soffan och tittade på Tv, några spelade nåt spel som Marcus hade med sig (Yvonnes son) Några satt framför datan och lyssnade på musik och sjöng ... =S dock ingen skönsång alltid ?!

Jag tittade på Tv, först "tomten är far till alla barn" ca en timme, sedan gick vi över för att se Svensson, svensson som var i 30 min. Efter de såg vi sista halvtimmen på "tomten är..." vid 22 åkte vi hem var vi mätta nöjda och framför allt trötta...!

Väl hemma var de till och få in julklapparna... och fixa lite ...innan sängen väntade... o ZZzzz

Så dagen då... hmhm... känns som jag nyss gått upp och de har jag ju ...=)
har ätit frukost, ska se Björn Gustafssons film nu...Tommas fick den av mig i julklapp! Sedan ska vi till farmor kl 13 och äta middag ( ingen julmat) =)
Skriver mer senare idag...

onsdag 24 december 2008

Dopparedan = Julafton!!


God Jul på er alla!

Gårdagen var kanon fick en hel drös med fina och användbara julklappar!=)
Önskar sig ju sånt man behöver eller vill ha nytt - då det gamla är slitet!..
Vi fick: olika verktyg - Anders e trött på och ta med sina egna då han grejar här..=) =S... såg, tänger, stege. Fick gräddkanna till min servise, en vas, presentkort på torp, skål, ny strykbräda =) , bok m.m.
Vi åt god mat och hade trevligt vart inte hemma förrän närmare halv tolv så.. alla var nöjda och det är bra!

Idag gick vi upp vid halv nio jag och tommas bytte lite små paket - mest för skoj skull! Mysigt... åkte sedan direkt till mamma och där åt vi god jul frukost!=)

Vart där tills nu... hem och göra sig i ordning och nu skall vi till pappa se Kalle och sedan äta och vara där till sent...hinner inte skriva mer nu ...måste göra mig klar...

Kram

tisdag 23 december 2008

~Dan före dopparedan~

Ojoj, dagarna går väldigt fort. Redan den 23 december idag, man fattar det nästan inte! idag är både jag och Tommas lediga från jobb - så lite sovmorgon blev de innan vi åt mysig frukost =)

Åkte till stan vid kvart i tio för och fixa med pengar på Nordea - men då vi kom dit skulle vi inte göra det hos dem utan på Swedbank för att slippa betala... åkte då tillbaka till Brastad. Där kunde vi inte heller göra det - sista datumet för att ta ut pengarna var 15 december. Å vem tänkte på det inte vi i alla fall...! =S


Men men gick till Goodtown istället - syster yster jobbar där. Kollade runt lite, men köpte inget - fanns en del bra grejer men vi tar det en annan gång. Jag och Tommas tog en fika innan vi åkte hem.

Sitter nu är och laddar inför kvällen då vi ska fira jul första dagen av fyra...=) Blir många dagar när släkten är som den är... men i år löste det sig förvånansvärt BRA! =) Som jag skrev igår... Ikväll är det med mamma, Anders, Linus och Anders systers familj + hans föräldrar... blir trevligt..!så klart är mina syskon med respektive med oxå..!

Har nyss ätit en lättare lunch - pastasallad med kräftskjärtar =P GOTT - men de blev som sagt bara en mindre lunch då vi ska äta julbord sedan vid 17!


Ska nu börja göra mig klar för kvällen - ta med lite julklappar och så...

Ha en fortsatt bra dag ....

måndag 22 december 2008

*Dan före dan före dopparedan*


Ja så är det... tänk alla barn dem längtar och räknar ner ... med hjälp av alla möjliga olika kalendrar - godis, presenter, luckor m.m.
Klart man själv också ser fram emot det, mysigt och kul att träffa familj och släkt! =)

Idag har jag jobbat började kvart i åtta... skulle jobbat till kvart i fyra, men det var inte så många barn så Eva och Maria tyckte att jag kunde kila hem kvart över två. Och de var bara bra för min del. Då jag hade ärenden ner på stan för att köpa de sista till Tommas och även en julklapp till min syster och hennes sambo! Så nu är vi äntligen klara med alla julklappar =) !!

Så nu kan man invänta morgon dagen med ro då vi firar jul med mamma, Anders & Linus och Anders föräldrar + Anders systers familj. =) Första julbordet, men dock inte de sista!...

Just nu inväntar jag att maten ska bli klar... tror att de är på G! Luktar gott i alla fall... Ikväll ska vi bara slappa - känner att jag är förkyld och vill inte bli sämre... =S
Se någon film, har säkert någon vi inte sett... eller så går de nåt bra på TV...! Ska stryka några skjortor också - men de gör jag då jag ser på TV. Blir roligare så =)

Nu vankas det mat... =P




söndag 21 december 2008

Gud va skönt

Att vara ledig hör inte till vanligheten och nu har jag och Tommas haft en hel helg tillsammans!=)
Bara myst, tagit de lugnt helt enkelt slappat...inte vart i väg på några större utflykter!
Idag sov vi länge - länge sedan man sov ut och vaknade pigg! Upp och äta frukost - självklart tända de fjärde ljuset... =) Och som traditionen hör så läser jag alla fyra verserna =)

Tommas förädrar kom på elva kaffe - och medan vi smaskade på goda bullar m.m. så tittade vi på herrarnas skidstaffet... Sverige blev 2:a =)

Telefonen ringde och då var de Merete - Tommas syster som meddelade att de tittar förbi. Så de blev två till som ville ha kaffe..=) Trevligt även om Merete och Thomas bara stannade en kort stund... de skulle vidare till torp... de ska åka till fjällen i morgon(Härjedalen)!
Då staffeten var slut åkte även Tommas föräldrar hem och då gjorde vi middag... Korv stroganoff... inte min favorit men de gick ner...!=)

Nu händer de inte så mycket mer ... vad jag vet... hoppas på att Jörgen ska ringa och säga att bilen är lagad ...men de lär väl dröja till tisdag eller så... efter jul vem vet.. =S