torsdag 29 januari 2009

Äntligen en lugn kväll!

I går orkade jag inte skriva... slutade kvart i fyra men hade husmöte med chefen... så kom ej ifrån jobbet förrän kvart över fem. Då var de till och åka direkt till träningen! Kom hem kvart över sju - Tommas hade gjort mat..=) söt han är... sedan tittade vi på arga snickaren!...

idag...vart tidig...slutade ett... åkte vägen och sportshopen och lämnade in en till beställning på träningskläder (nu till mitt pojklag). Efter de hem...handla gjorde våfflor tills Tommas kom hem ..mumsigt!
Skulle hämtat kortet på Simon som e hos lp (Lysekilsposten) men får göra de på måndag.! Angelica vill ha tillbaka det... men men tar de nu lugnt hemma... ska se på TV..=) ...Tommas åkte iväg till sporthallen nu ...har bandymatch ikväll...! E hemma vid halv nio..!

tisdag 27 januari 2009

Grattis Simon 20 år idag=)

Japp, min underbara lillebror fyller 20... han gillar inte att man säger lilla Simon ...men han kommer alltid och vara de för mig..=)

I dag har de vart en lång dag... började sent... vart mycket barn idag... idag har vi tryckt händer och fötter på en gardin vi ska ha för dörren intill vilan... så man skärmar av matrummet och vilan... minska ljuset in..! Blev så fin...=) Ska göra två mindre oxå... en till lekhalls dörren och en till dörren mot hallen... så de blir lika..=)

Då jag slutade halv fem var de ingen ide att åka hem... skulle på medlemsmöte med lärarförbundet kl 18.30... Så jag gjorde några ärenden på stan... först till sportshopen - beställde träningskläder för Tommas lag i innebandyn och för Anders lag i fotbollen, för mitt eget lag får jag nog göra de på torsdag..! Sedan var de till Lasses och hämta kort som vart på framkallning... och så förstorade jag ett bröllopskort som vi ska ha på väggen...!
Detta tog dock inte så lång tid så jag köpte mig en tidning och lite godis... som jag hade medans jag väntade ut tiden!

Lite efter sex kom kollegerna som oxå skulle på mötet för vi träffades utanför Högskolan... fick dock vänta till halv sju innan de började...väl där fick vi landgång...GOTT!=P sedan pratade/lyssnade vi på "våga prata lön"...lite segt men oxå lite intressant...

nej nu ska jag sova...

måndag 26 januari 2009

Skulle behöva sova en stund

E så trött...sov dåligt i natt - oroligt. Började jobba tidigt...segt...men kom ju hem tidigt!=)
Har vart ett ärende till banken - sedan kansliet...=)

nu ska jag vila mig en en stund framför TV:en... sedan då Tommas kommer hem blir de ett ärende till Uddevalla...=)

söndag 25 januari 2009

Helgen snart slut

I går efter innebandyn var de hem och göra mat... slappa en stund... sedan åkte vi till Merete vid fyra... hämtade dem och åkte upp till bowlingen... bowlade en timme... KUL!! Men Tommas vann som vanligt...=/
Efter de beställde vi kina mat... MUMS... tog med de hem till Merete.. åt de... sedan kollade vi på handboll - Sverige förlorade mot Frankrike...
Sedan blev de Körslaget - HEJA TEAM ERIK nu väntar finalen...=)

idag... vaknat tidigt igen...Tommas åkte iväg på innebandy match till Stenungsund. Jag diskade, hängde tvätt. Handlade - gjorde pannbiff, potatis och sås...! =)
Tittade på skidor... Gick ganska bra för Sverige...
Tommas kom hem vid två och då åt vi mat... sedan ringde mamma och ville gå en promenad.. så jag åkte med Tommas till Brastad vid 3 ... och gick med mamma. Tommas åkte till Orust för att döma innebandy han e hemma senare ikväll...

promenaden var trevlig... kändes bra..=) Nu hemma har duschat och ska se klart handbollen (andra halvlek) drar igång strax...

lördag 24 januari 2009

Helg - igen

I går var de jobb... slutade 2 ... åkte hem fixade mig iordning åkte sedan med mamma och syster till torp. Inga större affärer...

Sedan åkte vi hem till mamma och dem och åt goda räkor...=) mysigt - tittade på spåret.
Var hemma vid halv elva, då vi sett klart på let`s dance...

Idag - vaknar redan efter åtta... och e klar vaken... skönt men så tidigt..=/..jaja kikade på tv en stund innan vi gick upp...
Åt frukost och nu ska vi snart till Brastad - jag på möte ang. konstgräsplanen och Tommas ska på innebandy match med sina killar. Så efter mötet går jag till hallen och tittar på bandy matchen...Hoppas den e bra annars blir de segt!

Nej ska kila...

torsdag 22 januari 2009

Trött - men de e snart helg=)

Idag hade jag lite sovmorgon...började sent idag...=)..Gott var precis vad jag behövde... e trött...
Väl på jobbet var de fullt ös...=) Många små godingar..

Eftersom jag var sen idag hade jag lilla samlingen med de fyra yngsta.
Och idag hade vi planerat in och ha fingerfärg..=) =S

Hmhm började super bra... bordet var täckt, barnen satt på stolar endast iklädda blöja och förkläde. Sedan var de fram med frukten, den började vi med... =)
då dem ätit klart den tog jag fram papper till dem... och hällde på en klick blå färg och sedan var dem igång ... fick själv demonstrera lite då en var lite osäker - tur de finns förkläde även till fröknar...!
De fyllde första pappret med färg... sedan andra och de blev till och med ett tredje , men då började dem nöja sig med målandet eller "kladdandet". Så tog första sötisen som inte var så farligt kladdig... tvättade honom... kommer tillbaka...så har en "fått" färg i halva ansiktet såg ut som en smurf... fick ta honom... skrubba .... och ställa honom i duschen... gick ändå inte helt bort...=S... sedan var de den tredje...inte fullt så kladdig bara båda armarna... Och den siste var lagom...kladdig... men de gick inte och få bort riktigt all färg så man såg lite likblå ut... men föräldrarna skrattade mest åt det... barnen hade super kul...=)... fick de bada när de kom hem...=)
Då jag tvättat dem klart fick jag förstäkning... Lisa var klar med stora samlingen så hon kunde nu assistera mig vid påklädnignen...skulle gå ut...Sedan kom även Tove tillbaka från rasten...då tog de barnen så jag kunde plocka undan... skura några stolar... m.m....

Livet på förskolan e spännande...=) =P

Resten av dagen var lite lugnare...=)... inga större bravader - lite pyssel, mycket lek m.m.
Jobbade till halv sju - var barnfri kvart i sex... då pysslade jag lite på avdelningen. Fixade datorn, la in lite bilder från promenaden i går... m.m. Men klockan gick fort så halv sju kilade jag hem...=)

Nu väntar TV:en med lite pop corn... kanske lite te...!?

onsdag 21 januari 2009

Tråk väder...

Ja vad ska man säga.. antingen får de bli lite snö så de lyser upp ute... och man får chans att känna av vintern..eller så skippar vi vintern och våren tittar fram och värmer oss ...=)

I går kväll tittade vi på Bygglov - och de blev riktigt fint de dem gjorde för familjen... tänk och få ta hit dem...hade vart nice!

Idag började jag jobba tidigt ... var så trött... hade legat vaken från och till sedan 3 =S Ingen hit om jag får säga min mening!
Idag har vi haft en "utanför gården dag", barnen fick besök av färgkaninen på samlingen som hade med sig en låda "formlåda" den är målad med olika former utan på (cirkel,kvadrat och triangel) i den var de fyra olika cirklar... Kaninen hade oxå med sig ett brev...=) Barnen skulle ta med sig kameran på promenaden... och ta kort på blå saker och även cirklar. Vi gjorde en test i rummet först - de fick ta fram var sin "rund" sak och ta kort på!
Promenaden gick fint... dem såg massor med cirklar (lock, skyltar, stubbar, stenar m.m. och blåa saker i mängder)! LYCKAT!

Väl hemma på gården hann vi med lite lek på framsidan... innan vi gick in för god varm mat... sedan var de inte om och göra förrän jag skulle gå hem...

Handlade mat på vägen hem ska snart göra middag... köttgryta! =P
Sedan blir de slappa... innan jag ska iväg på träning med killarna ikväll (halv sex börjar den men ska ett ärende inna så jag åker väl innan fem). Men e ju inte borta så länge - e hemma till kvart över sju igen...=)

tisdag 20 januari 2009

Slask...igen

Orkade ej skriva igår... var trött då jag kom hem ( jobbade till halv sju i går).. tittade på handboll Sverige VANN...=)...

Idag när man vaknade hade de snöat igen....=S Men de försvann lika fort...Tråkigt för kommer de lite snö så kan de väl få ligga ett litet tag i alla fall...=)

idag så har vi jobbat lite med temat... vart ute och plaskat i stora pölar...=) Barnen var rätt så våta då vi kom in... men de hade kul. Har cykelfri dag på tisdagar - så de var lek utan cyklar idag...! Kul o se vad barnen tar sig för istället...=)

Skulle haft sångsamling idag på eftermiddagen.. men sångfröken Angelica var tyvärr sjuk...=(..

Nej nu väl hemma...har duschat... ska hänga tvätt... sedan slappa framför TV:en =)

söndag 18 januari 2009

Grattis =)


Petra, Jessica och Niklas "lea" fyller 25 år idag...=) GRATTIS - hoppas ni får en kanon dag!

Emma fyller 17 år idag... GRATTIS och lycka till på DM i Grästorp, hoppas dagen blir kanon!

lördag 17 januari 2009

HEJA HEJA

TEAM ERIK...dem är kvar i körslaget...KUL!! =)

Det var ett lyckat kalas...Simon fick många fina paket - mycket som är bra och ha när man ska flytta. Han ska inte inte flytta på ett tag men då han gör de har han typ allt.! =)

Några stannade kvar och tittade på körslaget - bland annat vi =)

Lördag.... och de vankas kalas!

sov verkligen ut idag...hmhm.. gott behövde det...!=)

Åt god frukost... sett en bra film på TV...=)

Nu ska jag duscha - göra mig iordning för kalaset som börjar klockan fyra! Vi ska ha kalas för Simon han fyller 20 nu i januari dock inte förrän 27. men för att få med släkten på kalaset så passade de bäst idag...!
Ska bli kul... ska äta god smörgåstårta och sedan cheescake + någon kaka ...=)

Nej ska kila nu...

fredag 16 januari 2009

Upp tidigt idag..

Var segt och gå upp då klockan ringde 5.20...=/ men de var till o pina sig upp...och göra sig iordning - åka till jobbet... men de e fredag och man slutar 13..=)
Idag var vi bara 6 stycken barn... men fortsatte med gruppmålning till musik som planerat... var ute på förmiddagen och de var kallt ... men skönt med frisk luft! Vi hade ingen vikare för vår kollega idag... kände att vi klarade oss ändå! Hoppas Tove e frisk till måndag så de blir som vanligt igen!

Nej Alikan - jag jobbar i Lysekil på mariedalsförskola...

Åkte hem ett... kilade vägen om Goodtown och köpte present till brorsan..

Sedan vägen om Coop Nära ...handlade lite...=)... lagade mat till Tommas kom hem kvart i tre... sedan slappa (sov en stund framför TV:en) =)

Åkte till mamma vid 17... hjälpe henne med tårtorna för imorn (cheescake)... vi åt mat och hade lite fredagsmys - ville ej vara hemma själv för Tommas e iväg och dömer innebandy ikväll...=S..

nej ska kila till sängen nu...

torsdag 15 januari 2009

Frost...

Ja det är det... lite segt på morgonen - det tar ju lite mer tid allt då...=S

Igår orkade jag inte skriva - var hemma sent efter fotbolls träning och annat... så kan det vara ibland!

Idag... har de återigen vart en lugn dag på jobbet... vi har haft tema arbete... haft gruppmålning till musik med några barn... fler ska få göra i morn...=) målar med olika blå färg och vitt...
Ska bli bakgrund och vi ska även göra "tittrutor" av det...

Väl hemma blev de korv med bröd... Tommas ska snart iväg på innebandy träning och sedan styrelsemöte - e väl hemma efter nio någon gång...! Jag ska bara vara hemma och slappa...e såå trött... frusen med..:S...

tisdag 13 januari 2009

Trevligt kalas...

Mycket och prata om... tiden gick snabbt!!

Glömde ju skriva förut att vi oxå haft julgransplundring på jobbet idag...dansat ut julen...mysigt...
Så nu är de som vanligt igen!

Nej nu måste jag leta fram en blå mössa som jag ska ha i morn då jag ska spela Bosse blå...=)

Grattis Merete 25 år!

Tommas syster fyller idag 25 ... så jag ska dit sedan vid halv fem på ytterligare en bjudning...hon hade bjudit vännerna idag... så Linda och Petra med familjer kommer dit...och jag...Tommas har innebandy så han kommer ej med...trots att ej Tommas är med hoppas jag det blir trevligt=)

Idag har jag jobbat tidigt... haft 10 barn... så det har vart lugnt...många som reser nu!
Tove (kollegan) är sjuk och ska vara hemma hela veckan... =( stackars henne...
I morgonska vi fortsätta med vårat tema... färg och form resan... har haft paus över jul och så... i morn ska vi dra igång med färgen blå..=) Jag ska hålla i det... blir spännande och spela teater..

Nä nu ska jag vila en stund e sååå trött... ska sedan göra mig klar och åka tillbaka till stan... till Merete...

måndag 12 januari 2009

Måndag igen

Precis så är det... och då vankas de jobb... börjar åtta... så ska åka nu!...Slutar fyra men vi har Apt idag så vi jobbar till åtta i kväll...

söndag 11 januari 2009

Kalas

Japp så e de...har nu nyss kommit hem ... har varit på kalas hos Tommas syster Merete hon fyller 25 på tisdag...vi firade även Roar (Tommas pappa) han fyllde 52 i torsdags...=)
Så vi var där... och även Thomas föräldrar (Meretes pojkväns).
Vi åt god kycklingsallad och till kaffet var de god kladdkaka...=P MUMS

Nu hemma igen o laddar för jobb i morn blir en lång dag...

Finns o göra hela tiden...=S

Hmhm..fastnade framför tv:en igår... KÖRSLAGET - men Nanne åkte ur... skit oxå...men Erik och Uddevalla kören är kvar...=)

Idag har vi gått en promenad i de gråa vädret... inte jätte kallt men tråkväder...! Då vi kom hem började vi städa... plockade ju undan julen igår... idag har vi städat efter den... bytt gardiner och dukar.... då fick man ställa sig o stryka med...

Nu vankas de en lättare lunch... så jag ska kila...

lördag 10 januari 2009

Oj helt missat o uppdatera..=S

Som de står i rubriken har jag vart lite slarvig med och uppdatera!

Har jobbat torsdag och fredag... inte hänt hänt så mycket där...utan vart som vanligt nu igen efter lov m.m. Många barn och kul och se dem igen efter lång ledighet på många...

I går då jag slutade jobbet åkte jag till min syster för och hjälpa henne o flytta hem sakerna till mamma - hon vill ta ett break i sitt förhållande...! Så de var till o bära en massa lådor m.m. Får se hur de blir nu...hon bor hos mamma en tid...
Så i går kväll spenderade jag kvällen hos mamma - eftersom Tommas ändå var på innebandy match.

Ida har jag tittat på Linus han har haft två innebandy matcher förlorade tyvärr båda två...=/ Men de kämpade väl. Tommas dömde - han gjorde väl en stabil insats...=)
Sedan åkte vi hem och städade bort julen... packat ner allt och ställt in på vinden... ska fortsätta städa i morn och byta gardiner, stryka dukar m.m.

Nu e de bara lugnt... inget större som händer

onsdag 7 januari 2009

Tråkdag

Precis som rubriken lyder så har de varit tråkigt hela dagen...

Började jobba 7 ....suttit och planerat till kl 15...=(... till en början var de bra... då de handlade om vår avdelning m.m.... sedan fick vi nåt häfte vi inte fatta nåt av...då knorrade vi lite....=S... gick sådär...vi bestämde att vi fortsätter med de på måndag innan Apt...
Tur att maten var god som vi köpte från Rosvik...!=) Alltid nåt bra...

Då jag kom hem .... hänge jag upp tvätten... ROLIGT.... nej... men måste göras...

Åkte på träning - mina små killar tränade mellan halv sex och sju...

Då jag kom hem var de duscha... hade precis fått på kläder... då kom broder Simon och flickvännen Bea på besök... de bjöd in sig på kvällsmat... trevligt... =)

Nej nu e de tv dags... kram

tisdag 6 januari 2009

Ledig dag...

Precis så e det... röd tisdag... man e ledig från jobbet...:) Snacka om att det är skönt o sova ut...=)...det är kanon...

Även om Tommas väckte mig i natt för o se finalen i hockeyn (junior VM) vaknade och kikade lite...men somnade sedan gott om...:)

Hmhm... har haft beök av Mamma och Anders idag en timme ca... Anders satte upp de sista listerna uppe...:) blev så fint... och bytte dusch slang mm i badrummet ( fick ny slang mm i julklapp) den andra var gammal ...så de var gott och få upp den nya... =)
De skulle ta med resten av sina saker hem ...kompressor m.m. men de fick inte plats i bilen...- de hade skräp där..så de kommer om en stund och hämtar grejerna istället!Skulle till moster och äta middag först..!

Jag och Tommas har gått en runda idag...inte lika långa som de andra vi gått... men de var skönt ändå... Gick in på Coop nära och handlade...
Gjorde i kyckling gryta idag...MUMS... var så gott... så nu e man mätt o goo i magen...=) ... hmhm...I kväll ska Tommas iväg och ha innebandy träning s han blir borta i ca 2 timmar... då han kommer hem ... blir de fruktsallad... igen...de är sååå gott! =P

Kramkram

måndag 5 januari 2009

Fastnade framför TV:en

tittade på föräldrafällan - lite små rolig om inte annat söt...=)

har ätit god sallad... mums... ska snart röra ihop en fruktsallad... de är nog ännu godare =)...

ska nu ha lite mys pys...

Jobbat tidigt!

Så nu e man hemma... fick sluta redan 12 idag...en timme tidigare e alltid nåt...=)...Då vart de lite ärenden på stan...banken med mera...

Nu hemma - ska planera nåt och äta ikväll.. vet inte vad de kan bli... e inte sugen på nåt just nu...=S
Nån sallad kanske... får se vad Tommas säger..=)

Vi skulle vart 19 barn idag...men de kom typ inga - ingen som ringde heller... så tillslut blev vi 10...=S Dåligt då man inte ringer och meddelar... men men

2 var sjuka 2 visste vi var lediga men resten...?!=/

Men nu e vi lediga i morgon...sedan jobb på onsdag igen...- då planeringsdag...=S

Men vad ska göras idag då...jo jag ska ner och hänga upp tvätten... sedan blir de kika runt lite på nätet... äta nåt ... se på TV kan jag tänka mig... Tommas kommer hem sedan vid fyra så... det blir en lugn kväll sedan...

söndag 4 januari 2009

Kalas

Som de står i rubriken har vi varit på kalas till Sofia som ska fylla och Elisabeth som har fyllt. Det var trevligt, fick goda mackor... och kakor + tårta. Kan inte bli bättre!=)

Annars idag så har vi gått en timmes promenad jag och Tommas - kändes så skönt...=) Haft de lugnt. Det vi gjort hemma är diska, tvätta - sånt som alltid är. Har även bäddat rent i sängen - det är trist men måste göras ...=)

Hm undra om de är nåt bra på TV ikväll - tvivlar på det... men ska väl kika om en stund... kolla runt lite på nätet först...!

Ska ju jobba i morn så de blir inte allra värst sent ikväll!

lördag 3 januari 2009

Lördag = Körslaget!

Hmhm... idag har vi inte gjort mycket... röjt lite efter gårdagen med disk o så... blev en del då man var många...

Tog de lugnt... packade för halv två åkte vi till stan...skulle spela en innebandyturnering (mest på skoj) men konstigt de vill gärna bli allvar ändå...:S Jag var med i "tant" laget... förlorade varje match - kom sist... kan ha berott på målvakten...(alltså mig) eller nåt...vad vet jag. Sedan var de ett "gubb"lag där var Tommas med...=), ett lag hette "nipplarna",ett annat hette "Elins mix" och de sista var "nötknäpparna" - de sistnämnda laget vann... gubbarna kom tvåa...! Var kul... men inte mycket vila... spelade varanann match... så de var tajt...!

Tommas ville köpa med sig Kina mat...men blev inte så idag... jag kände att ekonomin inte är den bästa just nu...då bilen kostade så mkt..:S...trist men så e de ibland...!
Gjorde varma mackor - gick bra de med... =)

Tittat på körslaget - HEJA NANNE...HEJA ERIK!!! =)
idag var många körer bra...KUL
Nej nu ville Tommas se på hockey - semifinal i junior VM ... så jag satte mig här... inte så kul med hockey...:S

fredag 2 januari 2009

Återigen fredag!

Känns inte som det är annat än fredag... men ack var skönt... ta helg!

Idag var jag sen... började egentligen när jag kände för det... kanske vid 11 eller så... men jag vaknade tidigt och gick upp...gjorde mig klar och plockade lite... då jag var klar hade jag ingen lust att göra så mycket mer ... så då åkte jag till jobbet och var på jobbet vid kvart i tio... Idag var vi tre som jobbade...och vi hade två barn ... två barn på hela huset (alltså 2 av 72). Så de vart lugnt... vi åt frukt då jag kom dit... sedan tog jag med dem ut i de härliga vädret...! Jag röjde i förrådet...och dem lekte! De andra två pedagogerna röjde i ett förråd inne...!
I alla fall... dagen flöt på sakta men säkert... ett barn gick hem vid kvart över ett... sedan var vi två vuxna och ett barn som åt mellanmål... Efter tre var de jag och barnet var... men hon gick hem vid halv fyra så de var lugnt... Vi läste (hon somnade) fick sluta med de... då gick vi o rita...sedan pärla... mer han vi inte förrän pappa kom...!
Som sagt jag åkte hem vid kvart i fyra...

Väl på väg hem ... så åkte jag in på Konsum i Brastad och handlade lite inför kvällen ... vi ska äta toast... mammam Anders och Linus kommer hit... Anders går av jouren fem och efter det så ska han hit o greja lite uppe...sätta upp lite lister med mera... =)
sedan blir de Tv... och mys i soffan...

Förrästen medan jag jobbade idag så var Anders här och Roger med slamsugar bilen... äntligen fick de loss proppen i röret ... så nu funkar toan uppe... Roger sa att de måste suttit länge så troligen e de inte vi som orsakat det... för de var gammalt de som kom upp... =S... men men strunt i det... nu är de bra ...=)

torsdag 1 januari 2009

Första dagen på år 2009

Men en liten resume från gårdagen!
Vi sov länge gick upp strax efter tio... =S inte vanligt för o vara oss...=/
Åt frukost...mös i soffan... tittade på skidor... inte så kul..men Tommas gillar det...så den här gången fick han välja...

Vi åt lite mellanmål... med dip och olika grönsaker! GOTT =P

Vid halv fyra åkte vi till Lyse - Hannevik till Tommas föräldrar där firade vi nyår med hans föräldrar + syster och hennes pojkvän Thomas! Åt stek... mums så gott... lite godis... fast jag inte borde...
Vi hade köpt med oss en "tårta" som vi smällde vid tolvslaget. Snacka om tur med vädret alldeles klart och fint så man såg allt..=)

Efter de åkte vi hem ... var sega så de var gött o komma hem!

Idag var de upp och efter frukosten gick vi en timmes promenad ... gud så skönt..=) sedan var de hem och ta ut granen...bara på fyra dagar har den torkat och barrar nåt enormt så vi tog ut den idag... var mer barr inne än på granen då i fått ut den...=S så de blev till o städa en del... Men nu är granen ute - en annan dag blir de till o ta ner julsakerna!...
Tommas lagade mat - mos och ugnstekt korv...smakade riktigt bra efter städningen! =)

Ha de fint...