fredag 30 september 2011

Godnatt

Nu är det dags att krama kudden... Ska nu Tim vakna strax före klockan sex i morn med så behöver mamman i huset sova snart!!

Vi har haft en trevlig kväll hos grannarna. God mat och pratat en massa. =) Skoj nu då Christian också börjar gå... tänk nästa sommar vilket ös!

Gick hem vid halv åtta då vi hade två trötta barn. Tim somnade i famnen där.. och Theo var grinig... lätt irriterad. Så dem somnade snabbt när dem väl kom i säng vid åtta... Kan ju hoppas dem sover till halv sju eller sju i morn i alla fall. Theo brukar kunna sova men Tim väcker oss...

I morn är de ny månad.. herre vad fort det går!


Lekdejt

Blev en tur till Kungshamn och träffa Marie-Louise och hennes pojkar. En tur till affären tog vi och lite lek i en lekpark. Sedan gick vi hem till dem igen... blev ingen sol som de lovat... har vart grått hela dagen =/ Så fika och lek inne passade bra!

Så Theos sömn har det blivit sådär med idag... sov 10 minuter då vi åkte dit, sedan i bilen hem på ca 30 minuter... kunde inte få han att somna om i sängen... och efter en stund ropade han att han bajsat... så de var bara att ta upp honom och hålla tummarna för att eftermiddagen/ kvällen blir ok!

Tommas har kommit hem och han har idag fått hem sin nya telefon. Han borde inte få någon ny då han inte håller koll på sina värdesaker men men ...

Om en stund går vi över till grannarna - MYS!!

Tips mottages på hur man ska få Tim att ta flaskan...



Tävling slut 22 oktober



Jag tävlar om en Wigglekart hos Tuschaa.blogg.se . Var med och tävla du också.
Du hittar tävlingen HÄR.


torsdag 29 september 2011

Känns bra

Efter ett pass på gymmet blir de nu soffan... något lätt att få ner i magen...
Sedan sova... ny dag i morn =)



Så mysigt

Theo är på förskolan och har de kul med sina vänner.

Jag och Tim har träffat våra vänner på babycafe idag. Var många mammor med barn där idag - KUL! Var ju babyrytmik idag också! Tim sov i bilen dit, vaknade då vi kom in... var vaken större delen av vistelsen där... somnade närmare halv tolv.. så 20 minuter på hela förmiddagen =S Nu sover han i babyskyddet.
Lite kaffe och frukt blev det idag till fika. Är ganska dyrt där tycker jag men men de går till bra saker!

Har gått ner 1 kilo (på en vecka)... heja mig. Går sakta men säkert. Känns som jag inte är så sugen på socker och sånt nu =) Är ju en kamp detta men jag ska vinna den!
Ikväll blir de ett nytt pass på gymmet!

Nej, ska passa på att äta och plcoka undan lite innan vi ska åka till Brastad och hämta Theo. Funderar på att titta in på Coop där också. Dem "nyöppnar" idag. De har renoverat i butiken under några månader och idag är de klart... så man kanske ska in och kika påå färdiga resultatet?? Parkeringen är dock inte klar...



onsdag 28 september 2011

Förkylningar

Lite snuva här hemma men det hör väl till??

Jag och Tim åkte på musikleken idag i Brastad - var trevligt. Lite dum tid för jag får väcka Tim för att han ska hinna äta gröt innan vi åker... där börjar de redan 9.30. På de andra aktiviteterna vi åker på tisdagar och torsdagar börjar de 10 och den halvtimmen gör mycket!

Theo har vart på förskolan - haft det toppen.

Tim var lite tät i näsan ikväll så han fick näsdroppar.. han somnade så gott. Theo låg dock och pratade en stund innan han somnade...hoppas på en bra natt.
Något dem har gjort de senaste dagarna är att vakna vid halv fem... Theo små pratar och Tim pratar, gnyr.. men i morse somnade dem faktiskt om båda två.. Theo brukar somna om men inte Tim. Men idag även Tim efter att jag vart uppe ett antal gånger... sex halv sju är en bättre tid att gå upp än halv fem - fem.

På eftermiddagen har vi lekt och busat.. mamma kikade in efter jobbet snabbt. Tommas har vart på innebandy träning ikväll.

Nu ska jag dricka en kopp te innan läggdags...




R I P

R.I.P Johan du är saknad av många.

Ännu en jämngammal klasskamrat har lämnat oss =( Igår somnade han i sitt hem...
Många tankar till hans nära!


tisdag 27 september 2011

Kvällen

Gick bra i Uddevalla... även träningen gick bra. Hade först en instruktör med som visade en del av maskinerna... dock nöjde vi oss med att använda löp bandet idag.. rask promenad blev de...

Fick köpt ett par byxor till Tim efteråt på Kappahl. Gick med syster in på Team Sportia och hon köpte nya skor...

Sedan hem till mina prinsar =)

Barnen har badat - sover nu. Tim är lite förkyld... =S
Tvätten fixad, maten fixad...

Snart krypa ner under täcket. Om Tim verkar ok i morn kanske vi åker på musiklek i Brastad församlingshem... =)



=)

Vad gjorde de att Tim vaknade klockan 6 då man öppnar mailen och får se att man vunnit en fin mössa =) Nice!
Sedan fick vi hem en vinst på posten igår, en rygga och ett par strumpor =)

Nu på förmiddagen blir de föräldraträff på bvc med Tims gäng ;)...Theo ska vara hos sin moster under tiden! Vid 12 då träffen är slut hämtar jag upp Theo och Angelica så åker vi till Uddevalla för att fixa pass till henne. Ikväll blir de träning igen! Ska först ha genomgång av alla maskiner med en instruktör - så man vet hur alla funkar!



måndag 26 september 2011

Makaronica

Dagen har rullat på i en väldig fart...
Lämnade Theo på förskolan där han har haft en toppen dag!

Sedan hem för lite mat i magen och fixa. Till jobbet på lönesamtal... gick väl bra men finns ju typ inga pengar att få ??!
Hämtade Theo på hemvägen...

Mötte upp Tommas då han slutade jobbet vid vårdcentralen. Han tog sin andra TBE spruta idag... så nu är det bara jag kvar. (ska ta dem då jag slutat amma)

Jag och syrran har tränat nu ikväll - känns bra! =)
Tommas har haft pappa mys kväll med barnen och de har gått fint... ;)

Fick förresten ett "nytt" namn av ett barn på jobbet idag "makaronica" ;) Sött erkänn!!



Tävling slut 2 oktober



"Jag tävlar om valfritt plagg från 5 små apor inne hos Elina"

söndag 25 september 2011

Söndag - igen

Var det inte nyss söndag??
Hm

Men men idag har vi haft en ganska så lugn dag. Hämtade Theo hos mamma vid halv tio. Sedan hem och plocka lite innan vi fick besök av Johanna och Micke med deras son Melwin. Våra barn sov typ halva tiden dem var här... men så är det ibland. Tim somnade då dem vart här kanske i 40 minuter... Theo somnade efter halva tiden (han skulle ju sova sin dagslur). Deras son sov första halvan och var vaken då våra barn sov.. =S
Tim och Melwin är lika gamla... de var trevligt i alla fall.

Då dem åkt hem så fixade vi med mat, hade kvar så de var bara och värma - toppen!
Tim fick idag prova kyckling och grönsaker (burk) - de tyckte han sådär om... han fick kyckling hos mamma igår (egen gjort) - de gillade han bättre!

Tommas åkte iväg till Grundsund för att döma vid 15... kom sedan hem vid 20 tiden.
Han och hans domarkollega + flera i hemmalaget blev av med sina mobiler där borta under matchen.. "morr" Men sedan ska man inte ha kvar grejer i omklädningsrummet så lite skylla sig själv är det! Så nu har man jobbat på att spärra ... känns så surt... Varför kan inte folk fatta att mitt är mitt och ditt är ditt...??

Simon och Bea har vart här ikväll - mysigt. Sett på Robert Gusavsson, Time out... och började sedan se filmen på tv 4... vad den nu hette. Den är bra i alla fall!

Nu blir det sängen - ladda för en ny vecka. Den börjar med måndag ;) Då ska jag och Tim till jobbet - jag ska ha lönesamtal =S



lördag 24 september 2011

Ojoj

Fullt upp idag ;)

Boll och lek var uppskattat, var väl ca 15 barn där idag. Första gången det var och de har inte vart så jätte bra reklam för det.
Sedan hem till mamma för att duscha Theo och äta lite lunch, innan vi åkte till bibblan i Brastad på "barnrock". Mysigt var de! Theo var trött men gillade de! Somnade gott när vi kom hem till mamma igen =)

Tim var hos mamma medan jag och Theo var iväg... hade gått bra

Tommas har vart iväg och dömt fotboll idag, i morn är de sista matchen att döma för i år... i alla fall vad vi vet nu.

Så jag och barnen har vart hos mamma, gick en promenad så Theo fick gå och springa lite... Fixade mat som vå åt nu ikväll. Mumsigt var det också - lite plock mat.
Theo åt med god aptit. Han äter ingen välling längre slutade med de nu i veckan, så nu blir de kvällsmat istället!
Theo sover kvar hos mamma... han hade somnat så gott så. Tim somnade gott då vi kom hem och fick lagt han...

Nu blir de mys vid TV:en



Aktiviteter

Först blir de boll och lek och sedan barnrock för Theo =)
Hoppas han gillar det!



fredag 23 september 2011

Tävling slut 13 oktober



Jag tävlar inne hos tuschaa.blogg.se om vinster ifrån House of Hedda.
Var med och tävla du oxå!


Tim

Tims fina tavla med hans fot och hand avtryck som vi gjorde då han var tre månader =)Theo har också en sådan...kul att ha!!

Sedan ett dagens foto på våran fem månaders kille, inviger gåstolen dagen till ära och den gillade han!!






Fredag

Tim har lite feber idag... Theo är full av energi!

Så utgång får de bli när Tommas kommer hem... vill inte dra ut lïllsnutt med feber. Så Theo får vänta tills i eftermiddag på att få gå ut..
Så vi får hoppas vädret håller i sig, just ju är de sol och de verkar skönt ute...

Grattis Emma till er lilla prinsessa! Hoppas ni mår bra och att allt gått bra!

Idag blir Tim fem månader.. Grattis till honom!



torsdag 22 september 2011

Dagen har gått

Dagen har gått i ett...

Hade de mysigt och trevligt på baby cafet =) Några stycken där idag...ganska lagom. Sist var de så himla många men de är klart idag var de ingen rytmik... De gör skillnad.
Kaffe och frukt =)
Sedan bar de av till bvc på fem månaders kontroll.

Tim väger ni 7405g och är 65 lång. hade inte ökat så mycket på längden som jag trodde...men gått upp fint i vikt! Allt var super med vår gose prins. Så nu fick vi ny tid till sexmånaders koll = läkarbesök. Dock nästan två veckor efter han blivit sex månader... Sprutorna gick bra..bara lite ledsen efter den andra. Ingen feber ikväll, hoppas natten fortsätter utan.. och att de inte är någon i morn.
Pratade med bvc angående flaska ... vi ska hoppa de ett tag. Ge gröt den gången istället så länge... och öka på pure mängden. Sedan prova med flaska om ett par veckor igen.. och sedan då han närmar sig halvåret blanda ersättning och välling till en början...
Så vi får väl se...

Jämförde Theo och Tims kurvor, dem är väldigt lika. Vid denna ålder så var Theo 70 g tyngre än vad Tim väger nu och Theo var 0.5 cm längre är Tim... men Tim har 45 runt huvudet, Theo hade "bara" 43,5... ;)
Märker ju på kläderna att de följer varann väl ålder/storleks mässigt..

Efter bvc besöket tog jag med Tim in i nya butiken Kappahl...MYCKET FOLK! Men klart många passar på då de är nytt, 25%...
Jag köpte ett par byxor, en skjorta, vantar, krage och fleece jacka till Theo. Ska ev tillbaka i morn eller på lördag för att köpa ett par byxor till Tim...
Men en trevlig affär... en hel del fina kläder...

Åkte sedan hem till mamma där vi fick middag vid 16... =) Tack för det!

Sedan hem och packa ur bilen... Tommas föräldrar + syster kom förbi!

Jag åkte och tränade med systeryster vid 18... kändes bra även efter detta passet. Gott att vara två - sporrar varann! =)

Nu är de natti


Babycafe

Theo är lämnad, dags för lite frukost här hemma...

Sedan bär de av till Lysekil för babycafe och massa annat =)
Hoppas de blir en del vuxna med barn som kommer. Är ju kul och träffas med dem små.



onsdag 21 september 2011

=)

I morn slår dörrarna upp för nya butiken Kapp Ahl i Lysekil =) KUL!! Gillar den affären - mycket fint till barnen!

Så först blir det lämna Theo på förskolan, hem och fixa lite. Sedan åka till Lysekil på babycafe. Är ingen rytmik i morn men mys med mammor/pappor och barn =)
Efter de ska vi till bvc på fem månaders kontroll = spruta. Då det är avklarat så ska vi ner på stan...knalla runt i affärer, speciellt i den nya =) Har en del behovs grejer till barnen. Närmar sig fotografering på förskolan (Theo) och även hos den lokala fotografen (Tim), ska även göra syskonkort på förskolan då Theo ändå tar!! Man fick det - NICE! Theo behöver även vantar, ev fleece tröja... så vi får se. Är ju rabatt nu över helgen och kanske nåt annat erbjudande =)

Åker hem lagom till att vi ska hämta Theo på förskolan kl 14...hoppas de inte regnar...just nu vräker de ner...=/



Rubrik ?

Jag och Tim tog oss en tur till Brastad och församlingshemmet, var trevligt. Var väl 7-8 barn med mammor. Lite sång och dans, fika, lek...
Allt sånt är ju på förmiddagar (Tims sovtid) men de funkar. Han somnar ofta då sången är slut (lagom till fikat). Vilket gör att jag kan drick kaffe ;)

Theo har haft en bra dag på förskolan, de hade sångsamling...lek inne och ganska lång stund ute. Han åt dock sådär...fisk idag och de är inte alltid hans starka sida... men han smakar och de gillar vi! =)

Theo somnade då vi kom hem (han går ju till 12)... Tim fick lunch sedan sov han också gott. Då fick jag lite tid att fixa med mat, läsa tidning, äta själv...

Mamma tittade förbi då hon slutat jobbet... efter det var de mellis.

Tommas kom hem vid 16, då gjorde jag mig iordning för att åka till Lysekil. Studiekväll med jobbet...

Så Tim fick även ikväll träna på flaskan - men nej... de går inte. Tips mottages tacksamt!



Onsdag

Theo är på förskolan, nöjd grabb som lämnades där!

Vad jag och Tim ska göra det vet jag inte... är ju regn och inne mys väder. Är ju något i Brastad församlingshem idag på förmiddagen (typ musik+cafe).... ska man kanske åka dit?? Hm får se.



tisdag 20 september 2011

På torsdag

Öppnar KAPP AHL i Lysekil =)
Med erbjudanden... ska nog ta mig en titt där efter bvc besöket på torsdag =)



En kopp

En kopp te vid TV:en blir det nu =)
Huset är städat... barnen sover...disken är fixad...tvätten också...
Så nu bäddar vi ner oss i soffan!
I morn blir de förskola för Theo!


En extra

Tänkte åkt på musiklek idag, men vi hoppas de. Tar en extra mys dag hemma. Vi är friska och Theo var ju feberfri igår redan...
Men ifall ifall så myser vi en dag till.

Tråkigt att missa också då de bara är en gång i veckan och förra veckan missade vi för att jag var på bvc på föräldraträff med Tim. Samma anledning blir de nästa vecka... men sen så ska vi kunna hoppas jag! =)
Kanske att Tommas kan ta något av sakerna nästa vecka så Theo kommer på musiklek =)

Theo missar ju den stora sångstunden på förskolan också nu då hon som har de kommer på torsdag kl 14. Theo går hem kl 14... =/

Märkte nu att vi får när som byta så Tim får vara i sittdelen ... börjar bli trångt i liggdelen nu. Speciellt liggdelen på syskonvagnen... Liggdelen på Emmaljunga vagnen är de bättre plats i... hmhm han växer för fort. Börjar nu så smått komma i 74 kläder... =S

Men men nu ska jag leka lite med gossarna...



måndag 19 september 2011

VC

Var på vårdcentralen förut med Theo för att kolla läget... Han har ju haft feber hela helgen... igår blev han snuvig och har lite hosta. Ingen feber i morse och mycket piggare. Han äter och dricker ok. Men läkaren kunde inte se något ...så de är "bara" virus. Så vi får ta en dag i taget. Hon skulle ringa upp mig på onsdag och kolla läget.

Så dagen här hemma idag är lugn, lite tvätt och städ står på schemat!

Ikväll hämtar jag upp syster efter hon slutat jobbet och så åker vi och tränar. =) NICE!

Tim sov förresten hela natten. Första gången, han somnade i går kväll vid 19.30 och vaknade 6.45 =) Eller han vaknade till vid 4.30, fick då nappen och somnade om. Så ingen nattamning - kändes konstigt...


Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

- Theo är på bättringsväg. (nåt virus)
- Har äntligen fått skaffat mig kort på gymmet.
- Jag har en underbar familj.
- Det går framåt med mat för Tim, han äter gröt och potatis med grönsaker med god aptit. Dock vill han inte ha ersättning... men vatten ur flaska dricker han ... jaja

En kort lista, men då jag inte vet hur Theo mår i veckan så har vi inte bestämt så mycket...

Se fler listor hos Jennyn!!



söndag 18 september 2011

Men

Ännu en hemma mys dag. Kurera sjuk Theo, han är hyffsat pigg men ännu feber.


Tävling slut 18 september



Jag tävlar om leksaker från E-leksaker.se hos Familjen Pettersson.
Tävlingen hittar du HÄR!


Tävling slut 26 september



Tävla hos Bokhunger om Disneyfilmen Lejonkungen (Blu-ray och Dvd).

lördag 17 september 2011

Kväll

Nu ligger barnen i sina sängar...
Blir Tv och hyra film ... =)
I morn kommer mamma och dem hem från Värmland, de har varit där och plockat lingon men även haft lite semester =)


Jaha

Theo har feber idag med... dock inte lika hög som igår. Alltid något.
Men vi har mys här hemma...

Jag var och tränade med min syster idag morse - nu jädrar ska vi ta tag i kilona... jaga dem med blåslampa ;) Fixade kort på sportlife i Lysekil! Herre, de trodde jag aldrig om mig!

Nej, ska göra familjen sällskap i soffan... så ser våran lördag ut...

GRATTIS Sandra och Patrik till er son Liam, Felix lillebror! =)



fredag 16 september 2011

Tävling slut 18 september



"Tävla om ett hemligt plagg från Mykidoo hos SoffiZ.
Var med du oxå!"



Tävling slut 30 september



"Jag tävlar hos Beatrice, mamma till skrutten Robin om en Wigglekart i valfri färg! Tävla HÄR du också!"


Tävling slut 2 oktober



"Jag är med och tävlar om namnappar från namnnappen.se hos Familjen Pettersson
Tävlingen hittar du HÄR!"


Snart

Kommer Tommas hem, han skulle bara handla först...

Ikväll ska han vara DJ på knatte disco så jag har TV:en själv... och allt annat kvällsstök. Men de ska nog gå fint ;)



Tankar

Tänker idag på Marcus och hans nära. Idag är de begravning, tänder ett ljus och minns!

Ta vara på varje dag, man vet aldrig vad som händer....



Feber

Theo sover fortfarande och har haft en bra natt. Plutten har feber =(
Inget planerat i helgen så de blir hemma och kurera sig i helgen. Hoppas Tim klarar sig...

Tim har också sovit bra, vaknar fortfarande en gång för mat... när ska han sluta med de då?? Theo slutade äta på natten vid 4 månader... jaja de kommer väl...Tim blir ju fem månader nästa vecka.

Idag är de kallt ute, tittade på termometern förut 2,8 grader - KALLT!! Men tror de kan bli en fin dag... tråkigt att Theo är sjuk.



torsdag 15 september 2011

Natten

Nu är de dags att sova... hoppas Theo vaknar utan feber i morn


Babycafe

Theo har vart på förskolan idag - haft en bra dag med innelek, utelek (promenad till lekparken), röris..=)

Jag och Tim har vart på babycafe i Lysekil på förmiddagen och idag var de babyrytmik där. Varannan vecka är de rytmik+cafe och varannan bara cafe. Var många där idag - VÄLDIGT många... lagom är ju bäst. Men de gick fint, mysigt. Var på de med Theo också =) Fikade sedan åkte vi hem och fixade med lunchen. Idag fick Tim prova ärtor för första gången med potatis. De var ok... har även fått lite katrinplommon idag - de var han mer skeptisk mot ;)
Vår mat blev kyckling och ris - gott!

Nu på eftermiddagen så har Theo fått lite feber, hoppas de är något som snabbt försvinner...

Om en stund ska jag på ledarmöte, Tommas blir hemma med barnen. Efter mötet ska vi bara ha de gott i soffan... är trötta både jag och Tommas.. kanske påväg att bli krassliga??! Hoppas INTE..