söndag 17 juni 2012

Småland =)

I helgen blev äntligen träffen av med bästa septembermammorna... Vi blev fem stycken så tyvärr saknades några - hoppas dem kan vara med nästa gång! För nu får det inte dröja 3 år tills nästa träff... Vi har träffats över sajten familjeliv ... numera är de via facebook... daligen skulle jag vilja säga! =) Så vi bor utspritt över landet... dock har jag fina Sofie med sin familj bara 2 mil härifrån... vi träffas allt för sällan - inte så ofta som vi borde! Får bli ändring på det!

Så nu i helgen var vi i Småland (Nässjö) hemma hos Sussanne... Åkte igår lördag, tidigt.
Super kul matt träffa alla goa mammor och deras familjer! Barnen började leka direkt - var som dem kände varann - trots att dem inte har träffats (Mina barn har träffat Sofies godingar innan). Så det var i alla fall kul och se att barnen fann varann så bra och SNABBT! Även vi vuxna kom igång och prata, kramas och skratta m.m på en gång... så en helt klart lyckad helg. Tur med vädret har vi haft.. pytte lite regn stänk... men mest SOL! =)

Sussanne och dem bor super fint... liten gård med hästar, getter, kanin, hönor, hund och katt... hm glömde jag något?
Stor gräsmatta där dem hade satt upp party tält... dukat långbord...
Dem hade lekstuga, sandlåda, gungor, studsmatta.... m.m. Så de var barnens paradis... =) Dem härjade från att vi kom dit vid 12.45 tills vi åkte vid 20.30 i går eftermiddag.
Vi hade gps - körde först till vårt boende som var i Mariannelund (ett vandrarhem- helt lagom för oss), bra pris, bra frukost (lagom)... trevlig personal, rummen helt ok! Funkade bra med barnen också... Sedan hade dem lekrum, lekplats utanför, man kunde låna bollar m.m. Nära till olika resmål (om man vill de någon annan gång). Vi kommer ju åka ner igen om inte annat för att besöka Astrid Lindgrens Värld m.m.!!
Vi hade med resesängar till barnen och de funkade kanon, dem sover ju i dem rätt som det är! Vi fick till och med sovmorgon idag till 7.45 =) Det GILLAR VI!

Men i alla fall då vi checkat in på boenbdet i går så skulle vi ju vidare till Sussanne, vi hamnade dock i fel "Hult" trots gps... så ibland är gps bra - ibland mindre... men men fick ringa Sussanne och be om annan adress att köra mot. Så lite sena men fram kom vi... skulle vara där vid 12 men klockan närmade sig 13 då vi kom fram. Men alla hade kört lite vilse så inte bara vi! ;)

Massa lek och bus hela eftermiddagen/ kvällen. Grillade korv till lunch, blev rabarberpaj och kaffe... sedan beställde vi pizza på kvällen! Toppen dag tror jag alla håller med om!!
Vi har kommit på att vi ska köpa en studsmatta... Theo älskar det - han hoppade mer eller mindre hela eftermiddagen igår!
Mysigt för barnen att röra sig fritt, inga måsten, träffa djur... riktigt rasa av sig!

Vid 20.30 åkte vi tillbaka för att sova... barnen somnade i bilen men var inga problem att lägga i sina sängar och somna om där...

Tack igen kära Sussanne med familj för att ni tog emot oss alla med öppna armar!

Åkte hem idag efter frukost, så vi kom hem efter 14... blev stopp för lunch på vägen hem... barnen har haft det toppen dem har vart nöjda, mesta dels lyckliga =) Vi har umgåtts familjen - det gillar jag!
Bilresan har funkat toppen - lite muta ;) Det är ju 35 mil att köra en väg...

Nu sover barnen gott i sina sängar, nu på eftermiddagen blev de utelek i vattenpölar... vi har tagit död på några (läs många) sniglar..."urk"

Anders har vart här i helgen och grejat med badrummet (gott utan barn som härjar kan jag tro). Simon har hjälpt till lite också =) Mamma har mest hejat på ;) Så nu ska vi ha hit röris igen... för att komma vidare... =)

Tommas kolla fotboll (Danmark-Tyskland), jag ska snart sova...trött och det är jobb i morn igen!


1 kommentar:

  1. En helt fantastisk helg! Så underbart att äntligen få träffa er! Haha vi funderar på o köpa en studsmatta vi med. Det var ju Theo och Engla som bodde på den där mattan :) Kram

    SvaraRadera

Kommentera med ditt google konto eller med namn/webbadress


Jag gillar trevliga kommentarer, vad bra att du ger mig en