tisdag 30 april 2013

Känns som fredag

Efter en dag på jobbet så hämtade jag hem två glada barn på förskolan. De hade haft en toppen dag och nu är de lediga tills på måndag..
Skönt för dem att få lite extra lediga dagar... behöver det.

Vi åkte och handlade mat eftersom vi skulle bjuda mamma, Anders och Linus på mat..

Anders har tapetserat fondväggen - NICE! I morn blir de fortsättning med de andra väggarna. Han målade även fönstret... de går sakta framåt =)
Barnen somnade snabbt vid halv nio... hoppas de sover till sju i morn??

mamma och dem åkte hem vid tio.. och nu ska även vi sova.. nya dag i morn och vi är lediga =)

I morn är de 1:a maj... ska ni demonstrera?


måndag 29 april 2013

Deklarerat

Äntligen fick vi gjort det =) Då väntar vi bara på pengarna!!

Måndag

Ännu en dag som lider mot sitt slut!
Den har varit bra, rullat på rätt snabbt! barnen har haft de bra på förskolan... de var full fart in där i morse - längtat (har ju varit lördag och söndag ;) )

Tommas tog med barnen till Volvo förut för att köpa ny sidospegel... var ju ett tag sedan vi tappade den gamla.. så de var på tiden! De svängde sedan vägen om pappa...

Lek med grannfamiljen och de satt här hemma och åt kvällsmat då jag kom hem vid halv sju ...

Sedan var de läggdags, Tim somnade snabbt men Theo kom inte till ro förrän vid 20.. Tommas var iväg för att hämta Anders... så Theo somnade efter att Anders kommit och sagt Godnatt...
Nu har Anders målat lite igen.. i morn kan eventuellt fondväggen komma upp =)

Vad ska ni göra på Valborg??


söndag 28 april 2013

Helgen slut

Ännu en dag med kalas ...

Idag har de varit en super dag! barnen har varit nöjda, varit vänner.. knappt några konflikter alls, jag har inte behövt tjata osv =O De lever jag ett tag på =)

Men men på förmiddagen åkte jag med grannfrun på barnloppis i Brastad, jag köpte ett set flexi trax o ett memory till barnen, ett regnställ till Theo som han kan ha i höst på förskolan o ett par jeans till Theo.. - Nöjd! En av de bättre barn loppisarna jag varit på! Mycket folk!

Tommas fixade lite inför dagens kalas.. så när jag kom hem var de full fart.. duka och fixa..

Då jag lagt Tim för vila, så åkte jag med Theo till pappa. Han skulle få vara där medan Tim hade lite kalas för sina jämnåriga vänner. Theo hade de super kul med morfar! Tim var nöjd med sitt besök av alla vänner och fick fina paket...
Tommas hämtade Theo och åkte sedan på simskola efter kalaset var slut.

Dagen till ära verkar de som vår diskmaskin gått sönder =( Vanliga turen... (läs otur)

Så antagligen blir de att åka in och köpa en ny i veckan.. de känner vi att vi måste ha en! Alltid är det något..
Men men jag fick fixat med disken, sedan tog jag en promenad med Tim i vagnen - härligt! Sedan blev de dusch för Tim...

Båda barnen somnade gott efter kvällsmat och lek..

Jag och Tommas har tittat på "mästarnas mästare" och nu "inför ESC".. .

Natti


lördag 27 april 2013

Lördag

Idag på förmiddagen blev de lek ute med grannen. Tommas fixade muffins för kalaset... fikade hos grannen innan de var dags för våra gossar att vila. Tim sov 45 minuter.. Theo tittade lite på TV sedan åkte han med Tommas för att fixa kalas..

Kalaset med några vänner och deras barn... i morn blir de kalas med fler vänner och deras små! Mysigt!

Efter kalaset så har vi fixat hemma.. massa tvätt som ska göras.. diskmaskinen lever sitt eget liv?? =/ Håller den på att paja?? =/

Vi 17 tiden gick vi över till grannen... där blev de pizza mys och massa lek för barnen... massa trevligt prat - ny dag i morn!

Natti


Kalas

Idag har vi haft lite kalas för Tim ... Massa bus.. och han fick fina presenter. Tack alla som kom!!
I morn blir de kalas igen, med fler av våra vänner =) Mysigt!
Sedan har vi firat klart för den här gången!

Men kalaset bjöd på korv med bröd, glass, vuxenfika med muffins och kaffe... fiskedamm - LYCKAT!
Nöjda barn som åkte hem.. hoppas de blir bra i morn med =)


fredag 26 april 2013

Fredag

Äntligen fredag. Så skönt, jobbat tidigt pass..
Tommas hämtade barnen 12.. så när jag kom hem var de utelek och bus! Fint väder - gott i solen!

Anders kom och grejade lite.. de går inte riktigt som vi önskar... pust och morr... alltid är det något!

Tacomys med familjen innan Tommas åkte iväg för att döma Linus lag i Brastad. Jag och barnen åkte också till matchen men väntade tills den skulle börja.. behöver ju inte vara där längre än nödvändigt! Så kvällen spenderade vi vid sidan av fotbollsplanen...

Åkte hem strax innan matchen var slut, bara till att byta om och sedan fick barnen lägga sig. Båda somnade direkt!

Nu lite TV innan de är dags att sova.. massa kul i helgen!


torsdag 25 april 2013

Zumba, bodybalance

I går kväll fick vi på jobbet chansen att på Nordic Wellness prova på 30 min Zumba och 30 min bodybalance... super kul att testa.. men svårt! Skulle behövas en nybörjar grupp för att jag skulle vilja vara med.. Men de var kul och jag tror Zumba är toppen som träningsform!

Nu är alla samtalen klara på jobbet.. eller ja i alla fall nästan =) Bara två kvar men de är inte jag som styr dem så de dröjer ännu ett par veckor!
Så intensivt har det varit.. men men nu blir det "lättare" Inte lika många sena dagar...

Dagen har varit fin - sol! Dock varit lite kall vind... gjorde inte mig nåt för de var skönt. Jag är ju så varm så ja tack till lite vind! Gått ganska fort.. full fart!
Mamma hämtade barnen idag så de inte skulle bli så lång dag på förskolan... blev något kortare... men de var två monster jag fick hem... =/
Så efter dusch var de rakt i säng! Trötta barn ??

Nu fixa lista på vad som ska handlas... storhandla i morn.. är ju bland annat kalas i helgen (barnkalas).

Även räkningar ska betalas...


tisdag 23 april 2013

Tim 2 år

Ja, idag är de Tims stora dag. Han har blivit firad på förskolan.

Vi har även firat honom här hemma med sång, paket och glass! han fick en tröja, en mössa och två paket med lego - Nöjd gosse!

Tänk att de redan gått två år sedan vi fick se honom för första gången.. nu är han en stor kille, kan mycket själv - vill göra själv. Mammas lille - Älskar dig!


måndag 22 april 2013

Måndag

Idag har jag jobbar 12 timmars pass. Började 7.30 och slutade 19.30. LÅNG dag! Hade studiekväll.. så massa planerande och mycket diskussioner! Kommer vi få ihop alla våra tankar, viljor, gamla vanor, nya tankar... osv... Ojoj Mycket jobb! Men spännande!

Mamma hämtade barnen då Tommas jobbar. De hade haft en bra dag.. båda sov gott då jag kom hem. Även jag ska sova nu! Upp tidigt i morn.
Men men Anders och Simon har gejat här ikväll.. renoveringstapet har kommit upp.. ett steg framåt! Verkar som listerna är ok! =)

Fint kommer de bli!


För två år sedan..

Tänk för två år sedan så var de långfredag och värkarna hade börjat.. och man bara "väntade" på att de skulle dra igång på riktigt! Men de blev inte allvar förrän vid 02..

Tiden går alldeles för fort.. Redan två årsedan... HJÄLP jag hinner inte med!


söndag 21 april 2013

Trötta barn idag

Varit en intensiv dag.. massa lek och bus =)

Kalas för Wilma... vi kom inte hem förrän närmare kvart i två, Tim somnade då vi tog på oss för att åka hem från kalaset - han var helt slut! Men mysigt har vi haft det. barnen lekte massor. Vi vuxna pratade en massa... Tror Wilma var nöjd med sin dag.

Tim sov i bilen.. lät han sitta kvar då vi ändå var ute och grejade lite. Tommas fixade med altanen, men måste köpa hem trallrent i morn och fixa med en slipmaskin.. kommer bli bra! Jag och Theo skulle skruva ihop bandymålen som Tim fick igår.. men då en del fick vi typ inte ihop - gick inte att klicka i. Sedan funkade inte sista skruven =S .. surt.. så de blev inga mål.. Tommas föräldrar ska byta dem.

Tommas åkte sedan iväg för att döma vid 15. Jag och barnen tog lite mellis innan vi skulle åka. Jag lämnade Tim hos Tommas föräldrar medan jag och Theo åkte på simskola. Första gången jag var med. Kul att se så duktig han var - modig =) På vägen hem hämtade jag Tim och även Anders hämtade vi i Brastad. Anders har målat lister.. håll tummarna föra att de nu blir bra och inte behöver göras om IGEN!

Blev pizza till kvällsmat..

Nu sover barnen, jag ska fixa barnens schema för några veckor framåt. Tommas slänger skräp... sedan Tv - "mästarnas mästare" =) Ska även planera vad som ska köpas in för barnkalas nästa helg!


lördag 20 april 2013

Underbart väder

Idag har de varit riktig vår!

På förmiddagen gjorde jag och barnen lite ärenden. Handlade hem till kalaset, köpte present till Wilma. Anders och mamma var här på förmiddagen... grejade i vårt rum... målat lite och fixat. Tommas har slipat lister... Blev fika ute på altanen - MYS! Barnen har även lekt lite ute..

Efter lunchen sov Tim en stund, Theo tittade på tv och vilade i soffan.

Vid halv tre kom våra kalas gäster...

När alla åkt hem så tog vi på oss och gick ut - passa på att njuta! Tog oss en promenad! Theo gick nästan hela rundan själv - fick åka en liten bit på brädan. Tim gick halva rundan själv! Så trötta barn hade vi då vi kom hem. Blev grillad mat ikväll, efter de somnade barnen gott!

Har bokat in en minisemster till Stockholm.. träffa våra goa vänner igen. Hoppas de flesta kan! 7-9 juni blir de hotellövernattning och mys med goa gänget. =)

Nu Tv och slappa..


Kalas igen =)

Idag var pappa, Yvonne, Simon och Tommas föräldrar och syster här. Lite kalas med goda mackor, sedan kom den goda tårtan fram idag med.. hade ju halva kvar ;) Smakade lika bra idag!

Tack alla som firat vår goding i dagarna två.. Han har fått superfina saker: Badlakan, cykelhjälm, kläder, bakgrejer till lekleran. Boll och konor, lastbil och traktor att ha ute. Pengar, bok, bandymål och klubbor/ bollar, såpbubblor.
Även Theo fick ett par saker: kläder, såpbubblor...

Super nöjda barn!! =)


fredag 19 april 2013

Lite kalas för Tim

Efter jobb, så var det dags att fixa för kalas. Första släktkalaset! Tim fick flera fina saker - tack till alla som var med! =)



Emma hade gjort superfin tårta! =) Jätte god var den också!

torsdag 18 april 2013

Ska bli skönt med helg..

Efter den här veckan med möten och samtal så blir de skönt att ta helg och ladda batterierna för just nu känner jag mig rätt urladdad..
Har förberett lite inför morgondagens kalas...
Men nu blir de soffan, sedan sova tidigt! Orkar inte mer idag..

Tommas har fixat mycket här hemma han är så redig =) Love him!

Ska slå in Tims present ... så vi inte missar det =)


tisdag 16 april 2013

Vart lite tyst

På söndagen hade Tommas match på Smögen så han var borta några timmar på dagen.. jag och barnen hade de rätt lungt hemma.. blev bjudna på fika hos mamma.
Äta upp lite tårta sedan dopet! Mys.. Theo var sedan på simskola - gick TOPPEN!

I går var de en LÅNG dag på jobbet. Började 6.30 och jobbade till 19.30. Först arbetsdag till 14.30, samtal kl 15 till ca 16. Sedan träffas på skolan för gemensamt Apt från halv fem..

Jag var så trött då jag kom hem... somnade gott då kl blev 22..

Vaknade ganska utvilad idag då barnen fick väckas vid kvart i sju. Sedan lämna dem innan min dag drog igång på jobbet. Hade sensent pass idag och de har gått i ett! Kom hem vid kvart i sju, hann krama på barnen lite innan de var dags för dem att sova. Tommas är på möte så hans föräldrar var här och passade barnen... nu sover dem små så gott... jag ska förbereda för i morn!


Elias

Elias dop gick super bra!

Theo var rolig då vi satt i kyrkan och prästen kom in:
- Titta, där kommer kungen... kungen är där..
Hmhm...
- Prästen är de som kommer där, säger jag
"skratt"

Då de kommer till sista psalmen säger jag:
-Theo nu är det snart slut, bara en sång kvar. (han var lite otålig då)
Sista psalmen tar slut och Theo högt och ljudligt:
- Nu är den slut mamma, nu går vi!
"pinsamt"

Men va sköna barn är!

Fikat efteråt gick toppen, så kul att träffa alla! Goda tårtor och kakor!

Lite bilder =)



lördag 13 april 2013

Fullt upp!

Först Kick off med ungdomarna i SAIS.. k smet jag tidigare då vi har varit på dop.
Barnens kusin Elias har blivit döpt - gick bra =) Bara dop i kyrkan så en kortis blev det... vilket passade oss bra! Efter de blev de go fika i församlingshemmet!!

Vi hann även se sista halvleken på herrarnas debut i div 3 fotbollen på eftermiddagen... så fullt ös har de varit!

Tacomys med familjen...

Sedan TV.. och bara vara. Jag känner mig sådär.. så nu blir de sova!


fredag 12 april 2013

Fredagsmys

Efter en lång arbetsvecka så var de gott med fredag idag!

Fick gjort ett par ärenden efter jobbet.. =)
Men sedan hem och bara mysa. Pusslat, ritat... osv

Tommas är DJ på knattedisco... kommer hem efter 22.

Pappa och Yvonne kom hit vid halv sex, hade med sig pizza =) Gott med mat och sedan mys i soffan.. Dock var inte Theo på sitt bästa humör ikväll! =/ Att han orkar.. ?? Blev kaffe.. och tittat på Lets dance..
Nu plocka och fixa inför i morn...


torsdag 11 april 2013

Längtar

Den här veckan har vart full bokad med olika grejer.. jobbat långa dagar..

Så nu längtar jag efter helgen =) I morn är det fredag!!!
Idag efter jag hämtat barnen var de hem.. invänta Tommas föräldrar som var barnvakt medan jag var på cupmöte... Anders och Simon har varit här ikväll och bytt dörr in till vårt sovrum =) Nu är den inte brun...UTAN VIT!!
Går sakta men säkert framåt!

Nej, se lite på TV innan jag ska sova...


onsdag 10 april 2013

Var är sladden..

Har massor med kort på kameran som jag ska framkalla, men vill också lägga upp lite här.. =/
Den här renoveringen... gör att jag inte hittar!

Men men

Jag och Theo planterade solrosfrön i helgen.. nu börjar de sticka upp små gröna i krukan =) Kan vi lyckas - VORE JU KUL =) Vi fick med frön i bokpaketet från bokklubben.. får ju passa på! En kul grej - som man i så fall kan plantera ut sedan!

En ny TV bänk har vi införskaffat - SÅ FINT!! Den andra var så stor.. nu ser de bättre ut och passar bättre till DVD och box =)

Målat taket/taklisterna i vårt sovrum - dock reste sig färgen på listerna så nu har vi slipat dem igen... =/ Spacklat och slipat väggarna... i morn ska nya dörren sättas in =)

Full fart, nej nu dags att sova!


MeandI

Idag kom de fina kläderna hem som köpte på klädpartyt för ett par veckor sedan =)
Present till Tim blir det .. men Theo får sitt med en gång.. SÅ FINT! =)
Längtar efter sommaren!


En dag på Vann

Idag har jag gjort en kurs dag på Vann.
Sista delen i lärledarutbildningen... tuff dag - mycket info! Tankarna snurrar i huvudet, nu ska detta få landa. Sedan ska jag ju använda detta i arbetet med kollegorna!
Hmhm

Men men trevligt har vi också haft, kul att höra om andras erfarenheter!
Ätit gott och kaffe med kaka har vi fått... ;)



måndag 8 april 2013

Blev en lång dag

Hämtade barnen efter 18 på förskolan.. hem och fixa med kvällsmat och sedan sova..
Theo rev en bit från tapeten ...MORR. Inte ok.. han låg länge och pratade innan han gick upp.. full i sjutton i blicken.. så berättade han vad han gjort.. så jag blev inte så glad på honom.. =( Hm, så trist när han har nya tapeter på rummet..
Men men

Jag har tittat på Tv ikväll, först "livet blir bättre - med Andreas Lundstedt som huvudperson" - Så bra program! Tårarna rann flera gånger... Sedan blev de "Husräddarna.. - också bra.. "

Nej, sova lång dag i morn!


söndag 7 april 2013

Söndagkväll

Nu sover barnen och jag ska bara slappa i soffan...

Efter en eftermiddag med lek och bus. Lekte en stund med grannen ute..
Jag tog en promenad med Tim vid 16, Tommas och Theo har varit på simskola. Kvällsmat har vi ätit.. nu bara vara - ladda för en vecka med jobb...


Snart ut

Återigen en fin dag - måste man ju bara ut och njuta!

Anders kommer för att måla tak och fönster, Tommas stannar troligen hemma och hjälper till! Jag och barnen åker till Brastad för att träffa Emma/ Isabel och deras barn. Ska fixa med något till fikan också ;) Blir en bra förmiddagen detta =)


Fredag och lördag

I fredags så jobbade jag tidigt, hämtade barnen. Fick handlat inför grillningen.
Vi åkte hem till några kompisar vid halv tre... utelek för barnen i härligt väder. I solen var de super skönt... Blev första grillningen för i år, men långt ifrån sista ;) Kött och pastasallad åt vi - MUMS! Lite mera lek och sedan åt vi glass och drack kaffe... tack för en toppen eftermiddag/ kväll. Kom hem vid 19.. lite mys vid TV:en innan barnen stupade i säng...
Tittade lite på "Lets dance"..

I går lördag så var de återigen fint väder. Vi hade bestämt träff vid barnens förskola med ett par andra familjer på förmiddagen. Träffades vid 10, massa lek och bus. Vi hade med oss fika, saft/ kaffe.. helt underbart. Efter ett par timmar packade vi ihop oss och åkte hemåt.. jag bestämde då att vi kunde åka till pappa så de blev det. Tim fick sova i vagnen en stund..
Pappa och Yvonne hade kört in ved.. men var precis klara då vi kom. Blev fika och Theo fick åka traktor - snacka om nöjd!! Tim vågade inte... Lite kul för Theo var likadan i samma ålder.. men men en dag vänder de och då vill även Tim åka!!
Vi åkte sedan hem för lite mat och väntade hem Tommas. Tommas var iväg hela dagen på domaruppdrag i Munkedal. Kom hem vid halv fem. Mamma och Anders kom hit vid fem.. grejat i vårt rum, spacklat och idag ska tak och fönster målas... =) Det som är då man renoverar är ju att de är damm överallt.. men kommer bli bra då det är klart! Blev kvällsmat tillsammans och sedan åkte de hem vid halv åtta.. vi tittade på "Rasmus på luffen" så barnen gick och la sig då de var slut närmare åtta..

Tommas målade sedan väggar och jag slappade ;)
Tittade på en film innan vi gick och la oss, fick fram en film tror den hette "apflickorna" - ingen jag rekommenderar..


torsdag 4 april 2013

Så mycket nu

Mycket på jobbet... allt på en gång!
Den här tiden är de verkligen fullt upp. Samtal och möten ... kurser.. osv

Nej, dags att sova
Tidig i morn! =)=)

onsdag 3 april 2013

SOL!!

På jobbet idag gick vi en härlig promenad, slängde skräp och sedan lekte vi på en lekplats... Gott att komma utanför gården!
Barnen var som kalvar på grönbete =)

Så gott väder .. bara att njuta!

Här hemma har påsken plockats bort... barnen har lekt ute i trädgården efter förskolan.. =)
Efter jobbet åkte jag till Kappahl och kikade på ytterkläder till Theo, kom hem med en ny jacka och ett par överdragsbyxor... perfekt nu istället för overall! Jag gav mig ut på en promenad direkt då jag kom hem - HÄRLIGT (ett kryss) =)!!

Nu är sista inbjudningskorten klara... skickas i morn!

Natti


tisdag 2 april 2013

Upp tidigt... sova tidigt

Upp fem i morse - så segt att väcka barnen, men vad göra ??
Kom iväg bra - inget krig i morse utan allt rullade på =) Har tvättat barnens ytterkläder i helgen så de var mycket att bära med till förskolan idag. Men men de gick det med.

Min dag har vart bra... gått fort. Varit super gott väder... det gillar vi! Dock är det fortsatt kallt på natten =(

Tommas hämtade barnen, de hade varit ute från efter vilan.. även ätit mellis ute - mysigt! Nöjda barn som kom med hem! Svärföräldrar kom hit vid fyra och har varit här hela kvällen.. lite grejer till barnen från resan.. fikat, ätit kvällsmat.. sedan åkte Tommas till Strömstad för att springa löptest som han klarade =) Jag åkte på möte halv sju med ungdomsgruppen.. pratade ihop oss inför Kick offen..

Barnen sover sedan länge.. nu fixa med kalas inbjudningar.. sedan sängen =)

Grattis Johanna som fyller idag!!


måndag 1 april 2013

Blev inte som de var tänkt, men blev bra ändå

Skulle varit till Fjälla och grillat idag med en annan familj, tyvärr fick ett barn hos dem magsjuka i morse.. så vi får ta Fjälla en annan gång!

Har varit toppen väder... varmt.. måste införskaffa överdragsbyxa och en vår jacka till Theo.. idag har vinter kläder varit för varmt! Tim har byxa och två jackor redan..
Vi bjöd över Grannfamiljen på fika och lek - mysigt! Full fart =) Tommas och David åkte på möte angående fibernät som nu är på G hos oss =)

Lättare lunch blev de vid 12 innan vi åkte till Uddevalla. Först Byggmax för att köpa lister, ny innedörr, golv... till vårt sovrum. Sedan Bauhaus där vi köpte tapeter, klister och en taklampa.. biltema för att köpa stege till studsmattan - SLUT (som vanligt när vi ska ha nåt där). Innan vi åkte hem så var vi på Coop och köpte något att sätta upp på väggarna innan man tapetserar... istället för att spackla och så.. hmhm renoveringstapet? Köpte även olja till altanen + tralltvätt ;) Så idag har pengarna rullat.. men de kommer bli så bra.. nya persienner ska en kompis fixa! Sedan ska tak målas + garderobs dörrar. fönsterkarm/foder..

Men men väl hemma fixade vi mat.. lite utelek inann dusch och mys i soffan.
Dock tog de tid innan de somnade.. hmhm sommartid?? Ljust??

Nu har Tommas hämtat hem sina föräldrar på Landvetter... två veckor i värmen har gått fort!