söndag 30 juni 2013

Hanneviksdagen

Idag ordnar Tommas föräldrar Hanneviksdagen hemma i sin trädgård. Människor med olika funktionsnedsättning och deras personal är inbjudna... Kommer människor från Strömstad, Lysekil, Brastad, Trollhättan, Uddevalla osv.. =) Brukar vara ca 150/200 st som kommer. Fint väder har dem dagen till ära - underbart!
Kostar ingenting, de bjuds på mackor, fika i alla dess former... saft, kaffe osv.. lite lekar, mycket musik! Alla får pris ...
Detta är mycket uppskattat, tyvärr missar jag och barnen årets dag ... men men får ta igen det nästa år!


En liten bebis

Grattis Emma och Mattias till er dotter =)

lördag 29 juni 2013

Små citroner gula

Äntligen fick vi tummen ur och se den filmen. Hyrde den på telia boxen.. och det var en mysig film. Små rolig.. dock inte den bästa jag sett - men den passade super bra ikväll.... lättsam och lagom! =)

Idag har vi haft en mysig dag. Jag och Tim var på kalas till Christian - dem hade de i/vid Fjällastugan... så regnkläderna var på.. Mest var vi inne.. synd att det skulle bli sånt väder idag... (igen). Theo är krasslig så han var hemma - han var så besviken... =/

Dagen avslutades med grillat kött/ kyckling, pommes och sallad .. efter de somnade våra gossar gott... Tim har knappt sovit idag och Theo är inte så pigg...


fredag 28 juni 2013

Sommarfest

Snart beger vi oss till en närbelägen bodega ;) nästan hela gänget från jobbet!!
Ska bli så mysigt och kul!

Hoppas ni får en bra kväll!!

Skål ;)

torsdag 27 juni 2013

Nestle frukt

Mina gossar har ju även provat bägare med frukt. "Min frukt solfrukter" och "min frukt äpple hallon" =)



MUMS ;)

Båda sorterna fick topp betyg.. fanns inget kvar i bägaren. Toppen som mellis! Lätta att ta med också i fika korgen ;)

Jag buzzar, gå med du också!


Torsdag

En dag på jobbet med städning, flytt, plock, måleri... m.m. full fart och röja. Så mycket man har och mycket som ska slängas...
Vi ska börja på nytt... hittade massa gamla arbetsplaner från 90 talet... =S kändes inte som de var nåt att spara... En del trasiga böcker... trasiga leksaker... udda grejer.. röjer ut hyllor...allt blir lite annorlunda.. men ska bli kul då man känner sig "hyffsat klar" för uppstart i augusti.. sedan får man ju se vad barnen är intresserade av och hur man kanske behöver ändra.. men bra kommer det bli =)
Två dagar till nästa vecka blir det.. då med en dag med mycket praktiskt.. och en dag med små fix.. namna.. placeringskort vid borden osv..
Nu är jag helt slut..

Barnen myser nu i soffan efter en bra dag på förskolan, lek... och nu bara vi är! =)


onsdag 26 juni 2013

Växasäng

I söndags så hade mamma med barnen till Nordens ark... då passade jag och Tommas på att röja och flytta ner byrå m.m. Tim fick upp växasängen på sitt rum... och han har sovit i den sedan söndag natt och det har gått super bra... peppar peppar.
Han somnar gott och inga problem alls.. han kanske inte har fattat att han kan gå ur själv??

Så nu ska de inredas klart uppe.. mer av leksakerna som är här nere skall upp så kan barnen vara mer uppe och leka.. kanske räcker med en låda här nere??

Men men jag är i alla fall stolt över min lilla kille som blivit stor... kissar på toan på morgonen gör han också.. =)


Kommer vi hinna?

På jobbet behöver vi mer tid... de är kaos.. och allt är i en enda röra... två dagar är ingenting..
I morn är de "våran" sida igen.. och de gäller att nyttja tiden!
Full fart!

Vi har ju typ alla barn direkt efter semestrarna... våra stora finns ju redan på huset.. bara fyra nya barn som ska börja hos oss (3.5 år) och de är inskolade innan v 36.. så v 34 är vi full barnstyrka i stort sett.. då finns de ej tid och plats för att greja... hmhm
Dagarna springer iväg.. =/

På "små" är de inte riktigt samma antal barn i början.. där finns mer utrymme..

Men men har grundmålat hyllor idag i alla fall.. bara att fortsätta i morn.. heja heja... hoppas vi även får möbler och sånt som skulle komma den här veckan.. vaktmästaren??

Den här dagen har gått i ett... så de var skönt att komma hem.. barnen somnade gott... dock funkade inte pannan då vi kom hem så inget varmvatten.. fick starta om pannan och nu är det igång.. Tommas ska ringa dem i morn igen.. pannan la ju av häromdagen också... =S
Men men nu har jag fått duscha, ska snart krypa ner under täcket...
Tommas kommer väl hem snart också efter dömning.. fjärde dagen i rad.. bra pengar då vi hade en del räkningar nu...(igen)..


tisdag 25 juni 2013

Vilken dag

Mitt "nya" arbetslag har haft planerings och fixar dag... fått en hel del gjort inför hösten - men är mycket kvar. Hade behövt en vecka för detta förändringsarbete.. :/
Men de som är gjort är gjort... på torsdag är det dags igen för oss att greja...

Vi får turas om på huset att få ut tid...

Så nu känner jag mig trött i huvudet...

Anders har varit här och kopplat om med uttag och annat för modemet/ hem telefonen... någon från Telia kommer hit på torsdag för att leta vad som är fel hos oss... internet fungerar ej som det ska, går FÖR SAKTA! ...Tv:en funkar inte helt hundra! Så nu har vi fixat lite så Telia snubben kan hitta ;)

Nu blir de soffan.. och TV!


Buzzar Vanish

Nu har jag packat upp vanish lådan som jag hämtade igår och nu ska här testas...
Jag fick med en tyg bit som jag ska "få" massa olika fläckar på.. sedan ska vi prova med vanish =)

Mer om det...

Självklart har jag några provexemplar som mina vänner får ... någon som är intresserad att prova och buzza för mig??
Ni får då en påse med pulver, ett häfte med info.. jag har även ett visst antal rabattlappar...


Vanish

Igår hämtade jag ut ett paket från Buzzador... den här gången är det vanish som ska testas!

Mer info ikväll...


måndag 24 juni 2013

Nya tider väntar

Nu räknar jag ner.. semester närmar sig, åtta dagar kvar att jobba.

Men först ska det förberedas inför hösten.. och förändringen på jobbet är i full gång... Vi ska gå från 1-5 års avdelningar till uppdelat 1-3 och 3-5. Så mycket att stå i och grejer som ska flyttas, målas, möbleras.. organiseras.. men kul..
Den här veckan har vi två planeringsdagar per "sida" så "mitt" arbetslag på de äldre barnen planerar tisdag o torsdag... =)
Sedan är de ju mycket som ska avslutas där man är nu... det får göras nästa vecka.. men det kommer bli toppen då vi är klara!

Så efter semestern blir de extra spännande att komma igång! =)


En liten bebis är född

Grattis Katta och Patric till ert fjärde barn, Isabelle, Melvin och Nova har fått en lillasyster =)
Igår föddes en super söt tjej.. och fort gick det! Kram och all lycka till er!


lördag 22 juni 2013

Midsommardagen

Trots att barnen somnade sent igår så vart de ingen direkt sovmorgon här inte.. men men får vara glad för det lilla. Halv sju får vara ok... då ville Tim upp...

Fixat med tårta och så på morgonen.. även skivat bär... (till eftermiddagens trevligheter)

Ni har vi fikat och ätit lite frukt o tårta sedan igår ;/

Barnen tittar på Bamse, lite mys så här är inte fel... ute blåser de storm... just nu inget regn... Trist väder, får hoppas de blir bättre. Hade vart gott att kunna vara ute sedan, men men.

I eftermiddag/ kväll är de ju Midsommarcruising och 50-talsfest i Lysekil. Varje år på midsommardagen vallfärdar 50-talsbilarna till Lysekil. Hundratals bilar cruisar våra gator och åskådarna flockas på trottoarer och serveringar för att njuta av folkfesten och allt som händer.
På Kungstorget hittar ni Lillens barntivoli och här är en bra tittarplats. När ni vill glida vidare så har ni nära till restauranger/tält och affärer. Andra bra tittarställen är Södra hamnen (strandpromenaden), vid minigolfen och längs hela Norra Hamnen.
På Anderssons kaj (södra hamnen) har Lysekils restauranger slagit upp ett restaurangtält. Rockabillybandet Steven Fireball spelar i omgångar varvat med DJ och stämningen är hög.
Öppet: kl 16 - jättesent. Erbjuds: Ett antal rätter och fulla rättigheter.
CRUISINGEN KL 14--Ca KL 23
Bilarna börjar dyka upp kl 14 och vid 15-tiden är det på max, alla är här. Sen kör de varv på varv i Lysekil ända in på kvällen. Många av bilisterna klär sig tidsenligt och sjunger till 50-talslåtarna. Och bilarna! Titta och njut! Det märks att de putsat sina ögonstenar hela vintern.
Det är goodtowncruisers som är arrangörer...

Får se om vi åker ut på detta, beror ju en hel del på vädret..

Men men efter Tim har sovit så ska vi till Skalhamn, hem till Cindy med familj, även Yvette med familj kommer dit - KUL!

Hoppas ni får en fin midsommardag!


fredag 21 juni 2013

Trevlig midsommar!

Efter frukost gick vi på en liten promenad - plockade lite blommor som vi kan ha på bordet!
Grannen följde med.

Men så kvavt, klibbigt.. hmhm Solen har vi sett, men nu är de mulet.. undra hur de blir senare?
Hoppas de håller upp så vi kan dansa kring midsommarstången, sitta ute och äta =)

Tim sover nu och vid kvart i ett så åker vi till Röegård för att dansa kring stången. Kan nog bli en hel del folk! Men ska bli kul, nu är ju barnen större och Theo vet vad som ska hända...
Efter dansen åker vi till mamma för lite mat...

Ikväll kommer Jim, med sin flickvän och dotter - mysigt. Hoppas på fint väder även då... har fixat med fikat ;)

Så här hemma blir det en lugn afton


onsdag 19 juni 2013

En bebis som mött dagens ljus

Grattis Johanna och Micke till er son Alwin som föddes idag. Melwin är nu stolt storebror!
All lycka till er!


Midsommardans

Barnen fick dagen till ära ha skjorta och finare shorts... de skulle ha midsommardans idag och även lunch =) De hade varit toppen - dock ramlade Tim och skrapa knät =( Men de fick vi rent nu ikväll då de blev dusch...

Även på mitt jobb har vi dansat, ätit glass och haft de mysigt! Spralliga barn... kanske smått spralliga pedagoger också?? ;)
Nu är de ju den tiden som barnen börjar gå på semester, några ser man till hösten igen.. men våra stora som slutar - då blir de lite tårar i ögonen när vi skiljs åt...(även föräldrarna) har ju haft dem så länge... tur man går förbi på skolan titt som tätt och ser dem där =)

Då jag hämtat mina barn så åkte vi till pappa och Yvonne. Lite kvällsmat blev de =) Mysigt!

Nu ikväll har jag inte orkat göra nåt.. sett på TV.. duschat barn... lagt barn... ska snart sova själv också tror jag! Tidig i morn...


tisdag 18 juni 2013

Snart firande

Idag på jobbet har vi förberett midsommarstång.. lövat och satt blommor. I morn blir de dans och midsommarlunch...
Mysigt, men oj vad tiden går fort. Hur ska man hinna med allt??

Barnen har haft en bra dag och även dem har fixat inför i morn. De har också firande i morn... kul! Skjorta får de bli dagen till ära ;)

Nej, inte så mycket och skriva idag.. ska lägga mig i soffan med en kopp te och bara vara!


måndag 17 juni 2013

Buzzar Nestle frukt

Idag fick vi hem paketet från Buzzador.
Barnens miner när de fick se vad som fanns i skulle man haft på bild. Både ville ha direkt... både klämpåse och bägare med frukt.. =)

Någon som vill testa?? - hojta, jag har ett antal att dela med mig av =)



Barnen fick prova en av klämpåsarna. Den gröna som är päron! Både tyckte de var super gott... och ville ha mer då den var slut!


Det var ett perfekt mellanmål idag då vi väntade på mormor för att gå en promenad.
Dessa är ju smidiga att ta med sig och lätt att äta ur =) Så tummen upp för päron i klämpåse..

Dessa finns att köpa i de flesta mataffärer!



söndag 16 juni 2013

Söndag

Idag har vi haft en riktigt bra dag!

Inte alltför mycket konflikter, det gillar vi =)
Gick bra för Tim i eget rum ;) Jag och Tommas har sovit gott i nya rummet...

I morse efter frukost blev de en timmes promenad med mamma, härligt! Gott väder och full fart!

Men de mulnade på och regnet kom vid 12... men vi hann grilla hamburgare och korv till lunchen =) Tommas pappa och mamma kom förbi vid lunchen ... åt lite dem också!
Slängde ihop en rabarberpaj som mamma och Anders kom förbi för att äta. Den blev god... lite kvar - kanske de blir en bit sedan?!

Tommas har varit på Smögen och dömt fotboll ... medan han var där så åkte jag och barnen till pappa. Fika och mys. Tittade på hästarna som han har i hagen utanför (två som går på sommarbete). Barnen gillade hästarna, de fick ju mata dem med morot =D

Åkte sedan hem efter 17... kvällsmat och duschtajm...

Nu myser vi i soffan - tittar på barnkanalen. I morn väntar en ny vecka... men bara fyra dagar - GOTT!!


lördag 15 juni 2013

Nya rummet =)


Vi är så nöjda =)

Så nu blir de första natten i nya rummet! Kommer kännas annorlunda. Är ju van att ha Tim i rummet... hmhm
Tim somnade gott i sin säng, han sover ju fortfarande i spjälsängen.. men den står på annan plats i rummet. Vi tar en sak i taget.. nu ska han få landa i att sova i eget rum. Sedan blir de växa sängen =) ...
Även sluta med napp ska bli ett projekt inom snar framtid!

Tommas är ute med bandy gänget på Harrys.. så han kommer inte hem förrän senare...

Ikväll har pappa och Yvonne varit här, vi har myst framför TV:en... lite gott att äta. Tittat på Ledins show - MAGISKT (missade den tyvärr på Rondo, hade ej möjlighet att gå)! De började regna och åska massor vid kvart över nio.. så vi fick släcka ner allt en stund. Hoppas de regnat klart under natten så de blir fint i morn - vill ha SOL!

Nu ska jag krypa ner under täcket, Natti på er!



Barnkalas

Om en stund åker jag och Tim på barnkalas i Kungshamn =) Ska fira Linus som fyllt 2 år!
Theo är hemma med Tommas och Linus kommer hit så ska de flytta ner våran säng. Så inatt blir de sova i nya sovrummet... Tim får sova i eget rum... hur ska detta gå ??!
De är inte hundra klart, några mindre grejer kvar... men de är så sängen kan flytta dit =)

I eftermiddag blir de lungt hemma... Ikväll ska Tommas ut och äta med innebandy gänget han tränar med... så även ikväll har jag TV:en för mig själv...

Hoppas på en fin dag!


fredag 14 juni 2013

Buzzador - Vanish

Övervinn alla typer av fläckar
- Sätt Vanish på prov i ett fläcktest

Jag som Buzzador kommer sätta Vanish på prov i ett fläcktest. Jag kommer göra testet själv men också tillsammans med andra.
Uppgiften är att avsiktligt smutsa ner den tygtrasa som medföljer i paketet med olika sorters fläckar t.ex. kaffe, rödvin, olivolja, frukt etc. Med hjälp av fläckguiden och annan information kring Vanishprodukterna ska jag sedan ta bort respektive fläck.
Ska bli spännande... ska ju givetvis dokumentera =)

Någon som vill buzza för mig, har några provpåsar och rabattkuponger att dela ut =)



Buzzador - frukt från Nestlé

Jag kommer från och med nästa vecka få buzza frukt från Nestlè - Bjud ditt barn på Nestlé Min Frukt - 100% frukt!!

Jag kommer att få hem både klämpåsar och bägare. Skall bli kul att bjuda barnen på det =)

Givetvis kommer jag få ett begränsat antal som jag kan dela med mig av... både kämpåsar och bägare - någon som vill buzza ??



Underbara helgen är här

Idag hämtade vi hem gossarna efter jobbet. De har haft de toppen hos mormor... de var i stan och fikade, åkte tuff tuff tåget ;) Båda har sovit gott och ätit som hästar!
Väl hemma så blev de en kort stunds lek med grannpojken, innan vi var tvungna att gå in och fixa lite. Tommas åkte iväg på domaruppdrag vid halv sex... kom nyss hem..

Jag och barnen har lekt och myst vid TV:en - tittat på Emil i Lönneberga! Barnen somnade gott vid halv åtta...

Eftersom det är fredag så är de skärgårdsdoktorn =) Så det har jag tittat på men de fick även bli en kopp te och lite glass!!

Snart sova, nya äventyr i morn!


torsdag 13 juni 2013

Gossarna är hos mormor

Barnen blev hämtade av mormor på förskolan idag - vilket dem gillade! De är kvar där över natten då mamma är ledig i morn... så då får även gossarna vara lite extra lediga :) Gott! Får se vad dem hittar på.. Linus skulle hjälpa till också.. de får säkert en super mysig dag i morn!

Tommas är iväg och dömer, kommer väl snart hem... så jag har TV:en för mig själv. Tittade på något nytt på trean.. "min lata familj" tror jag det hette. Kände att en del av det kan jag ta över... vad de gäller maten.. hmhm måste ta tag i vårt liv nu. Med ordentlig mat och även motion.
Snart sova eftersom jag är så trött.. behöver sömn! För att funka behöver jag sova ca 8 timmar på natten.. men de blir sällan det.. (mitt eget fel då jag inte kommer i säng).

Då jag körde från jobbet ikväll så såg jag tre rävar ute på en åker.. så söta men vi är väl inte alla som gillar dem!?

Nej, natti!


tisdag 11 juni 2013

Fina alster

Idag kom Theo hem med massa fina alster från förskolan ... så stolt! Såklart har vi tittat på det och även satt in det i hans pärm... =)



Långa dagar

Igår jobbade jag sent, åkte direkt hem till en vän på fika - mysigt! Tiden gick så fort då vi pratade om allt möjligt, så vid halv åtta fick jag bryta upp.
Mamma väntade i Brastad på mig för att gå en promenad... skönt att promenera senare på kvällen, en timme blev det! Hade vi gått tidigare så hade det varit för varmt. Var ju så gott väder igår!

Idag har de varit mer mulet men ändå skönt! Varit ute en hel del. Jobbade länge även idag då vi hade studiekväll... var hemma först vid halv sju... då var pappa och Yvonne här.
Kaffe och massa tjöt ;)

Barnen somnade precis.. nu är de fotboll för hela slanten. Linus är här och håller oss sällskap! =)




söndag 9 juni 2013

Hemma

Nu är vi hemma efter en toppen helg i Stockholm.
Det har fungerat toppen med barnen, de har sovit gott och frukosten var ju ett plus när man fick välja vad man ville äta ... och de var inte en sak att välja på ;)
Så barnens favvo var pannkakor.. även yoggi ;)
Jag och Tommas åt väl lite mer och provade det mesta =)

Vi kom ju dit på fredagen så då badade vi i poolen på hotellet.. åt middag. Jag och Tommas åt en god fiskgryta, barnen mos och köttbullar ;)

Lördagen tillbringade vi hemma hos Monica med familj! Vi hade en toppen dag och kul att hälften av gänget kom, hoppas alla kan vara med nästa gång vi ses som troligen blir om ett år!! Vi är tio familjer om alla kommer. Är ju några vi inte träffat ännu på riktigt utan enbart pratat med över nätet. Men det är ett super gott gäng och vi har kul när vi ses! Barnen leker och tiden går alldeles för fort... Så de var två trötta gossar som somnade snabbt i går kväll... efter en heldag ute i strålande SOL! Vi bodde på ett hotell vid Arlanda.. så vi såg plan lyfta och landa - vilket barnen uppskattade! =) Kunde stå länge och titta på det!

Idag åkte vi hem efter frukost.. några stopp på vägen hem blev det.. körde även igenom en hagelskur, massor med blixtar osv.. de var när vi passerade Västerås...
I och med den skuren kom de in vatten i bilen?? Så vi får ta kontakt med Volvo... inte helt tätt?? hmhm

Väl hemma så var de strålande sol och utelek som gällde. Lek hos grannen i deras pool. Full fart och nu sover barnen... laddar för en ny vecka med förskola..


fredag 7 juni 2013

Nu åker vi =)

Då bär de av mot Stockholm..

Barnen är påväg ut till bilen, väskorna är packade.. kläder för alla väder. Dock hoppas vi på BARA SOL!! Men man vet ju inte så regnkläder måste ju med de också!
Har med rese dvd.. i fall om att!

Lite att äta på vägen har vi.. typ mellis..

Detta blir spännande, var ett tag sedan barnen åkte så långt..

Hoppas ni får en bra helg, det ska vi ha!

torsdag 6 juni 2013

Packat

Nu är vi redo för vår tripp. Väskorna är packade... lite färdkost fixat!
Så nu njuter vi i soffan.. snart sova då de blir en lång dag i morn då vi åker bil..


Sveriges Nationaldag

Idag firar vi inte så värst mycket... njuter av dagen!
Är sol men inte så varmt, en del vind!

Varit på kaffe hos Tom mas föräldrar, nu är vi hemma igen och de vankas lite lunch...
Tim sover så vi ska äta om en stund!

I eftermiddag får vi se vad som händer.. Kanske syster yster kommer förbi för att kolla lite kläder till Elias. Han växer ;) Sedan vill Tommas gärna på fotboll i Brastad då herrarna spelar kl 16. Är derby mot Grebbestad och lite av seriefinal. Hm, är inte så sugen för man får springa mer efter barnen än se på match... =S

Sedan måste vi packa också då vi ska resa mot Stockholm i morn! En härlig familjehelg på hotell och sedan träffa massa goa vänner på lördag =)
Tyvärr kan inte alla vara med så ni som ej kommer på lördag kommer vara saknade! Men vi kommer boka in en träff igen!


10 år sedan 6 juni

Idag är de 10 år sedan jag tog studenten, en solig fredag 6/6 2003 =)
Då sprang min klass (Barn och fritid) först ut på trappan och sjöng: Sjung om studentens lyckliga dar... ca 13.00 på dagen ;)
Känns som det var i går.. men räknar men efter så har de redan gått tio år =O
Den dagen var man världens lyckligaste... och man njöt hela dagen...

Men vilka år det varit.. hänt en del sedan dess...

Jag har läst till lärare på Högskolan
Gift mig
Två underbara barn
Köpt hus
Har bil
Fast jobb
Blivit moster
Flera nya vänner..osv




onsdag 5 juni 2013

Långledig =)

Skönt att vara ledig i fyra dagar! Familjetid och massa mys!

Så nu ska jag sova, ladda för i morn. 6 juni - Nationaldagen, undra om de firas något speciellt i Lysekil!?


Dags för ett sensent pass...

Men efter den här dagen är vi lediga fyra dagar!

Ska bli så skönt, familjetid och massa kul!

Men men dagen bjuder än så länge på sol - hoppas det håller i sig! Sololjan är på och vi är redo att bege oss till förskolan. Antar att de blir mycket ute idag också! ;)

Hoppas ni får en bra dag!