måndag 23 december 2013

Fyra blir fem i maj

Som de flesta redan vet så väntar vi barn, i maj är det beräknat. Ska bli spännande och barnen pratar massor om det men de förstår ju inte att de är ganska långt kvar. Tim ska fylla tre år först bland annat... 

Så fyra blir fem =) 

Vi vet inte vad de kommer bli och de vill vi få som en överraskning! Än sålänge är allt så likt det tidigare graviditeterna så det är säkert en tredje pojk ;) 
Men men om ca 130 dagar så får vi veta! 

Jag mår bra, har svårt att borsta tänderna och måste äta nåt litet direkt när jag går upp på morgonen (som med de andra två). Något tröttare... men annars så känner jag mig som vanligt. Börjar så smått att känna av liten i magen =) 
I fredags var jag och Theo på mvc och fick lyssna på bebisens hjärta - Theo tyckte det var spännande! Kollade blodtrycket och det var bra!! Så Theo ska nog få följa med fler gånger.. för innan har det varit lite högt... (redan nu)... 

Lilla julafton

Idag är de julfirande 1 av 4... i eftermiddag ska vi hem till mamma, Anders och äta julmat, ha de gott tillsammans med Anders föräldrar, hans syster med familj och vi syskon med respektive.. Tyvärr kommer inte Angelica och Dennis då de ska fira med hans familj ikväll! 
Så det blir fullt hus =) 

Här hemma just nu bara vi myser, leker och har de gott och barnen väntar massor på tomten... bara en dag kvar ;) 
Ser ni kalendern?? Theo tycker de är spännande nu... hur ska de gå för familjen?? återstår att se i morn! 

Alla julklappar är klara ligger redo under granen, barnen tittar men rör inte! De undrar vilket/ vilka som är till dem och så vidare! 

Nej...  dags att plocka lite innan det är dags för lunch... 

söndag 22 december 2013

Fjärde advent

Idag är de en inne pysslardag... storm ute så inte jätte lockande att gå ut... 
Åkte en tur till mamma och Anders, kul att se något annat än våra fyra väggar ;) 

Här hemma vankas de snart middag, pannbiff idag. 
Annars så röjer vi lite bland barnens leksaker... lär väl bli en och annan ny nu i klapparna?? Lägger undan sånt som är för yngre barn och spar till nästa.. eller hivar om de är sönder... 

Hoppas ni har en fin fjärde advent! 

torsdag 19 december 2013

Jullov

Nu har vi jullov hela familjen  till 6 januari, ska bli så skönt! 

onsdag 18 december 2013

En underbar eftermiddag

Hämtade barnen tidigt idag så hela eftermiddagen hade vi tillsammans =) 
Mys i soffan med popcorn och tittade på Pettsson och Findus. Sedan ringde grannen och bjöd över oss på lek och fika - superkul! 

Kvällen avslutades med kvällsmat, dusch och sedan mys framför bolibompa. Helt underbart och två nöjda gossar! 

Nu blir de en kopp te för mig, skönt för min hals... jag låter som en kraxande kråka..  fixa de sista med klapparna - bara snöre och lite piff som ska på... sedan hamnar de under granen! 

Igår och idag fick vi flera julkort - så mysigt och barnen tycker de är kul... vi pratar om vad de är på kortet/ eller vem (en del barn).. sedan vem det är ifrån osv.. så vi har riktigt mycket julstämning här hemma! Bara en dag kvar att jobba sedan tar vi jullov! 

måndag 16 december 2013

Lite bilder


Pepparkaksbak =) 

Påväg till Luciafirande på förskolan

Mina två pepparkaksgubbar på Luciadagen

Theo på fem årskalas i lördags

Vi ska ut och leta/ hämta gran =) 


Barnen hjälper till att klä granen... blev så fint! 


Måndag - sista jobbveckan

Bara tre dagar kvar att jobba... på fredag tar vi jullov =) 
Idag har det varit en  seg dag, mörkt ute och regn och blåst... deppväder! Tur chefen livade upp de med en liten julgåva =) Två strutar från Röe gård, en med te (citronpaj med maräng?) och en med godis (polkagris skruvar)!! Även en kollega gav oss i arbetslaget varsin liten grej - tack så mycket Linda, det värmer! 

Var så skönt att komma hem ikväll, trist dock att jobba sent och hämta barnen sent... man hinner inte träffas så mycket då. Mest hem, äta och fixa sig för natten... nu sover dem gott! 

Så jag ska göra mig en kopp tre och mysa i soffan... blir att se på morden i Sandhamn!  =) 

söndag 15 december 2013

Julmarknad i Lysekil

Bjöd på ok väder.. inget regn och det är ett plus! 

Tittade på dansuppvisning av Munkbuggarna - så duktiga! Sedan tog vi lite lotter och vann en påse med godis/ chips.. barnen fiskade fiskdam och fick varsitt mjukisdjur! Tittade även på kaninhoppning, träffade tomten, barnen åkte karusell osv.. 
Var en hel del folk också =) 

Nu har vi klätt årets julgran - blev så fin! Barnen var jätte duktiga. 

Barnen har precis somnat, jag och Tommas ska inta soffan.... bara ha de lugnt! 

Både bra och mindre bra saker i veckan...

Men den här veckan har bjudit på både bra och mindre bra saker... 

Började veckan med sjukdom, ögoninflammation och förkylningar.. men barnen var krya på Luciafirandet på förskolan! 
Theo var tomte och Tim pepparkaksgubbe (vilket han inte ville)... men de var den ända dräkten om passade utanpå overallen! Barnens förskola firar Lucia utomhus - super mysigt och alla är så duktiga! Sång och sedan var det dags att plocka upp sin fikakorg och fika ;) Tim ville inte gå med i tåget så han var med oss och tittade - han väntade mest på fikan... Theo var med i tåget och sjöng med i alla sånger - sötis! 

Fredagen var dem på föskolan - hade en toppendag. De hade nog längtat efter att ha varit hemma hela veckan! Jag hämtade dem tidigt så lite längre helg fick vi =) På fredag kväll var Tommas föräldrar här och passade barnen eftersom Tommas skulle iväg och döma innebandy och jag var på julfest med jobbet! 
Jag hade en toppen kväll med god mat och trevligt sällskap. Mycket skratt och även skönsång ;) 

I går så var de en fullspäckad dag med boll och lek (avslutning - tomten kom), Theo var på fem års kalas till en förskolekompis (18 barn - fullt ös), På eftermiddagen var vi på Brastad julmarknad (lite lotterier, barnen träffade tomten och fick klubba, fick sitta i brandbilen, drack glögg, fångade paket i paketregnet, tittade på fina Luciatåget). Så det var två trötta barn som somnade gott i går kväll! 
Jag och Tommas tittade på "så mycket bättre" - lite godismys och massa tända ljus! 

Idag har vi varit hos pappa och Yvonne på förmiddagen - hämtat en julgran i skogen som vi ska klä i kväll! 
Fikade innan vi åkte hem. 
Känns ju inte som att de snart är jul med sju plusgrader ute och regn... men men är julstämning inne i alla fall... 
Får se om Lysekils julmarknad i eftermiddag kan ge lite julkänsla... ??!


söndag 8 december 2013

Första snön!

Idag har vi varit ute mycket - passa på då de är snö...

Hämtade barnen hos mamma vid 10... sedan hem och då var de utelek för hela slanten. Lekte med grannpojken ca en timme.. snön vräkte ner och de var så mysigt! Vi gick in för att äta lunch och då övergick snöandet till ösregn =/ SÅ TRIST! 
Men men det slutade regna efter någon timme... och lagom till det hade Tim sovit klart. Vi packade in oss och pulkorna och åkte till pappa o Yvonne. Lite pulka åkning och lek i snön =) De funkade faktiskt rätt ok. 

Sedan blev de fika och då kom även Simon... de tajmade han in ;) hihi nä han ringde så vi väntade in honom... 

Passade även på att tvätta hos pappa då vi var där... (håller tummarna för att vår nya  maskin kommer i morn eller på tisdag)!! 

Nu ikväll har vi bara haft de gott, ätit kvällsmat, tittat på tv - öppnat kalendrar. 

Vi har bara några julklappar kvar... så det närmar sig klart - YES!! 

Jul på Liseberg o teater

I går var jag och Tommas på Liseberg, tillsammans med hans föräldrar och syster. Vi gick runt och kollade julmarknaden och tog även lotter ;) Tommas vann en stjärnvinst - Twix påse =) 
Hans föräldrar vann väl fyra eller fem stjärnvinster :/ + några andra vinster... 

Men men trevligt var det och jättefint väder. Klarblå himmel, minusgrader... Mys! 
Vi åt även middag där innan vi gick till Lisebergsteatern för att se "Livat i parken" - fars med "Stefan 0 Krister gänget"... ja ni vet vad jag menar! 
Jag tyckte nog att den var sådär.. andra akten var bättre än första! 

Men men var hemma i ok tid.. 

Barnen hade en toppen dag med mormor och Anders. Boll o lek, fika hos fam Hermansson, sedan vila innan de var dags att ge sig ut mot Näverkärr. En promenad och sedan grillning vid vattnet ;) De hade dem också toppen väder för. Underbart med några minus och sitta ute och grilla och fika =) 
Mys på kvällen innan dem båda slocknade och sov till halv åtta :o

fredag 6 december 2013

Sven

Inte min favvo besökare... trodde huset skulle ge sig iväg flera gånger och att saker skulle ramla över oss =/ 
Snöade och blåste.. var så kallt! Strömmen försvann vid halv tio i går kväll och var borta minst två eller tre timmar... men men då gick ja och la mig.. 

Men men nu hoppas vi Sven är nöjd och försvinner...

Fredagkväll

Barnen fick pannkakor ikväll något som de önskade. Sedan lite mys med godis och titta på barnkanalen... givetvis dagens avsnitt av julkalendern =) 

Nu sover dem och jag ska lägga mig i soffan och bara vara! 

Tommas är på julbord med jobbet får väl se när han kommer hem, de är på Vann i år! 

torsdag 5 december 2013

Vår vanliga "tur"

Då menar jag givetvis otur! 

Handfatet gick ju sönder för ett par veckor sedan... sprickor i och en flis som lossnat under, så vattnet rinner ner i lådan. Men vi har lagat de provisoriskt.. fast det varar ju inte i en evighet! Kollade på Jula då de fanns ett där som skulle passa (var med i helgens reklamblad), men de var redan slut - TYPISKT! Det dröjer tills det kommer in igen... =( Så vi får kolla vidare... 

Sedan pajade vår gamla trotjänare tvättmaskinen i måndags... =( så nu är en ny påväg hem... precis de extra utgifterna man vill ha nu innan jul... =( Så tvättberget växer, fick köra en tur till mamma igår för att tvätta en maskin med lite viktiga kläder! 

Lite vilande

Då jag är sjuk och inte haft orken att skriva... men de kommer!

måndag 2 december 2013

Pepparkaksbak

Efter jobbet idag så var det dags för pepparkaksbak med barnen. Angelica kom och var med... Elias tittade på... han får vara med nästa år! 
Mamma och Anders kom lite senare - mysigt! Även Simon kikade förbi =) 
Så kvällen avslutades med go fika! 

söndag 1 december 2013

Julfint i vårt hus

Fixat massor idag =) 
Köpt skåp på Ikea så vi kan få undan lite spel o pussel, även fotoalbum! Nu ska vi ställa ut de sista tomtarna (har MÅNGA). 
Så här har varit fullt upp nu på kvällen, med att bygga skåp! .
Då Tommas var på torp passade han på att köpa en ny damsugare då den gamla stendog... (den har varit på G att dö flera gånger). 

Fått upp nya gardiner i sovrummet - blev så bra! 

Nej slappa lite innan det är dags att sova! 

Stolt över min Theo

Idag var de avslutning på simskolan för den här terminen. Theo kom hem med två nya märken (blå o gul baddare) - han var så stolt. Så nu har han klarat alla baddaren märkena =) Såklart mamma är stolt över honom! Han har verkligen utvecklats den här terminen! Kul att se och vi kommer fortsätta till våren!   

Första advent

"När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt 
och alla människor glädjas 
att fira få advent"

Glada barn i dagens julbestyr.. 

1:a december - 1:a advent

Nu är julmånaden här. De mesta är fixat hemma med pynt och så. Ska göra en del idag. 
Granen brukar vi ta in kring Lucia... får se hur de blir iår... 

Barnen har fått varsitt paket i sin kalender.. ska öppna efter frukost... då blir det ju även julkalender och öppna de andra kalendrarna. Både Tv och choklad =) Dem längtar! 

Nej, dags för frukost och tända första ljuset och även nummer ljuset - mysigt!