tisdag 28 januari 2014

Två siffrigt

Idag är de 99 dagar kvar tills liten är beräknad! =) 
Tiden går så SNABBT! 

Jag inväntar svar från försäkringskassan angående grav.peng. Håll tummarna ni med... men antar tyvärr att jag inte får det! 

Jag mår fortsatt bra, ingen foglossning. Trött och magen blir allt större. 
Nej, har nu gjort alla mina måsten för dagen, så nu blir de soffan! 

Helgen

Vi hade en toppen helg, Umgåtts hela familjen! 
Var boll o lek i lördags, efter de var jag på kurs större delen av dagen innan jag, mamma och Angelica skulle ut och äta.
Vi var på Nh5 - Så gott och vi hade de väldigt mysigt =) Åt fisksoppa till förrätt, oxfile till varmrätt och sedan tre sorters glasskulor till efterrätt ;P Allt var väldigt gott! 
Tommas och barnen var hos fam Bladh. Pulkaåkning och sedan tacomys på kvällen! 

I söndags var vi hos pappa och Yvonne... på eftermiddagen blev de lek med grannen... och Theo var på simskola (första gången för den här terminen). Vi hade sedan pizzamys med grannfamiljen!

Så två nöjda barn somnade gott...

fredag 24 januari 2014

Mysfredag

En go fredagkväll dock utan stora hjärtat. Tommas är DJ på knattedisco ikväll.

Jag och barnen inväntar mamma och Anders för lite pizzamys... sedan bara vara och se på tv! 

torsdag 23 januari 2014

Vilken dag!

Idag känner jag mig trött, överkörd, tillplattad osv.. vilken dag!!
Jag är helt slut, trodde aldrig dagen skulle ta slut!
men men hämtade sedan hem mina barn eller jag menar gangstrar. Shit full fart o smått kaos! Jaja... gäsp
nu dö i soffan några timmar.!..


v 26

Ny vecka, dagarna rullar på :) snart nere på tvåsiffrigt.
Jag mår fortsatt bra, trött.  Har en livlig bebis på kvällarna - mys!
Nu inväntar jag svar angående grav.peng.  spännande o se vad svaret blir den här gången!


söndag 19 januari 2014

Underbara dagar!

Snön ligger kvar, helt underbart! Massor med snö så man kan åka skidor, pulka m.m. Vi har vart ute mycket varje dag och barnen älskar det! Blivit lek utanför huset... vart vid förskolan nära och åkt på deras mini kulle, men barnen är nöjda med de lilla.. 

I fredags jobbade jag sent så jag kom hem till färdig middag - lyx! Så mysigt och en mysig kväll.. dock var jag så trött så tyvärr fick de bli tidigt i säng... 

I går lördag var vi på årets första boll o lek. Barnen så nöjda! Inte så mycket folk men säkert flera som inte visste att de hade börjat och sedan är många säkert iväg på annat nu då de är VINTER! Passar väl på att åka skidor och så!? Direkt efter åkte vi till pappa och Yvonne - utelek och åkte pulka och stjärtlapp utanför deras hus! Blev bjudna på lunch, även Simon och Yvonnes pojk Patrik var där. Patrik skulle hjälpa oss med den externa hårddisken (där alla våra filmer ligger sedan Theo föddes), men han lyckades tyvärr inte så ska höra med en en annan data kunnig person nästa vecka.. annars får vi kontakta nåt it räddar företag som Patrik rekommenderade. För han sa att de går att rädda men behöver fixas något i disken först.. Håller tummarna för att vi får löst detta ... vill ju få ner de på skivor så man kan se de på TV.. massa minnen ju =/ 
Efter besöket hos pappa så åkte vi hem och lekte ute, skottade snö och äntligen kom plogbilen som vi väntat på.,, De plogade på fredag morgon vid 7.. men sedan snöade de hela dagen/ natten och blåste massor så de var dags för ny skottning... så i går eftermiddag vid 15 kom plogen - vilket barnen gillade då de fick kolla på när den körde bort all snö! =) På kvällen gjorde vi våfflor och hade de gott! 

Idag har de vart full fart hela dagen, gäller att nyttja dagen! ;)
Åkte till Fjälla skogen tillsammans med två andra familjer vid 10, Gjorde upp eld och grillade korv och hade de mysigt! Fikade och barnen lekte. Var där i tre timmar innan vi åkte hem ... två trötta barn somnade till i bilen hem. Väl hemma blev de varm dusch, tvätta kläder för att få bort all röklukt... Fixade till oss. Kl 15 åkte jag och barnen till Lysekil för att gå på bio - "Bamse och tjuvstaden". Mamma följde med oss vilket var skönt att vara två vuxna.. Tommas har varit i Uddevalla och dömt innebandy nu på kvällen, men nu är han påväg hem. 
Barnen var nöjda med dagen och somnade gott! 

I morn ny arbetsvecka och en del kul inplanerat! =) 



Älskade Lupin

Den hästen jag var med och red in och tog han dom under många år finns inte längre =(
Fick reda på detta ikväll av en ren slump... över instagram och detta är länge sedan... i somras. Åh många tårar har de blivit =(
Fast jag inte varit där på flera år, så känns det ändå..

Nu springer du och Tore omkring tillsammans!

onsdag 15 januari 2014

J.äv.a plogbilar

Som sagt så har de ju snöat hela natten... även idag på morgonen - fram till ca 8.. 
Fick skottat fram bilen, men ingen har plogat vår väg...MORR 
Sedan var de dags att åka och lämna barnen, där bör man ju komma fram eftersom de är förskola osv... Men NEJ, DET VAR INTE PLOGAT... Ingen av vägarna fram till förskolan... ingen av vändzonerna då var klockan 7... Jag höll på att köra fast då jag skulle vända bilen... bara slirade...ARRGG! Men kom loss som tur var... men såna ställen måste dem ju ta tidigt, de öppnar ju ändå 6.15?! Men men vi ringde och klagade... 
Dock har ingen plogat våran väg här vid huset ännu?? SOM VANLIGT!! Ändå sa vi till om det idag morse så vi ringde... vi ringde igen vid fyra nu på eftermiddagen... får se om någon behagar dyka upp... 

Dagen har varit toppen, MASSOR med snö. Barnen har haft de jätte roligt på förskolan - varit ute mycket! Så skönt väder! 

Nu ska jag se om jag kan få klart ansökan om graviditetspenning... och få iväg de i morn! =) Efter det blir de handboll!

tisdag 14 januari 2014

SNÖ!!

Årets första snö och det har snöat massor! 
Från och till hela dagen, så idag har vi vart ute massor på jobbet! Barnen frågade redan vid frukosten om när vi skulle gå ut.... 
Så mycket pulka åkning ... 

Hämtade mina gossar sent idag, men dem hade de så roligt! Tur dem trivs på förskolan =) Väl hemma så fick vi skotta en del snö... men nu ser jag att de var onödigt för de börjar snöa igen...jaja! 
Barnen somnade gott efter kvällsmat, lite mys i soffan och saga! 

Nu blir de soffan för mig, ska se på Bygglov =)

måndag 13 januari 2014

Vecka 24

Idag var det dags för mvc besök, fyra veckor sedan sist. 
Var ju lite spännande att få reda på värden osv! 

Blodtrycker var ju bra sist gång då Theo var med mig... hör och häpna, även idag var de bra =) 110/75
Socker 3,9 (ok men hade inte ätit på lläännggee)
Järn - 133 =) 
Vikt + 1,5 kg sedan inskrivning v 12

Hjärtslag idag var 144 (busig bebis som flyttade sig ett par gånger då hon skulle lyssna)
SF mått idag 26 cm så större än med de andra två i samma vecka (sedan mäter hon lite större än den bm jag hade förut... )

Bebisen känner jag av mer och mer för varje dag. Mest på kvällen när jag slappnar av i soffan efter en lång dag! 
Theo längtar massor nu efter liten... han tycker tiden går sakta! Han vet att Tim ska fylla år först innan de närmar sig bebisens dag.. Tim tycker också att de ska bli kul men han är yngre och inte riktigt med i detta ännu... inte så konkret ;) 


Åh vad seg jag är på att uppdatera...

Kan vi säga bättre sent än aldrig?? =) 

En vecka har gått sedan sist... =S 

En vecka med jobb, massa kul aktiviteter... Barnen var glada att vara tillbaka på förskolan, så jullovstiderna var snabbt tillbaka till de normala... Tim vaknade ju aldrig före halv sju på lovet... men nu är han uppe vid halv sex - som vanligt alltså ;) 
Men men... 
Glada barn då är även jag glad. Tim är nu torr på dagtid, snart även natt för nu under flera nätter har de varit torr blöja på morgonen. Så förra veckan gick de jättebra på förskolan utan blöja - jag är så stolt! Mammas stora kille... han är lika stolt han =) Hoppas det håller i sig! Även min första jobb vecka gick fint.. man är snart tillbaka i rutiner och så igen... 

I helgen har vi umgåtts med pappa o Yvonne, Isabell och hennes gossar och Tommas familj/ släkt!
I går söndag så var vi ute två timmar på förmiddagen. Åkte till en lekplats och hade med fika, så mysigt. Var väldigt kallt men funkade bra ändå... hade med varmchoklad och kaffe.. mycket kläder på oss så gick det fint! Var så skönt med frisk luft och lite vinter känsla... På eftermiddagen var vi bjudna hem till Tommas syster för att fira henne (hon fyller 30 idag). Det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta.. Full fart och fullt med folk i hennes lägenhet! 

GRATTIS MERETE PÅ DIN 30 ÅRSDAG! "HURRA HURRA HURRA HURRA"

måndag 6 januari 2014

Ledigheten slut för den här gången

Nu är dagen här, i morn jobb igen och vanliga rutiner..

Vi har haft ett ganska bra avslut på lovet, tyvärr blev Theo sjuk men så är det ibland. Han är frisk nu igen så i morn blir de förskola - dem längtar, samtidigt som de gillat att vara lediga och hitta på roliga saker.
I torsdags var vi hemma hos Jenny med familj på förmiddagen och barnen lekte massor. Även Annika var där med sina barn =). Städade bort tomtar och julgran när vi kom hem... en hel del jobb! På kvällen var vi bortbjudna på middag - lutfisk - MUMS! Vi var hemma hos Anders föräldrar, alla var där - mysigt att alla var samlade!
Fredagen bjöd på tråkigt väder, så vi packade väskor, fikakorg och åkte till ishallen. Premiär och barnen tyckte de var sådär.. av just den här dagen att döma så blir jag ingen hockeymamma, men de kan ju ändras. Tommas hade nog gillat om de spelade hockey, han har ju gjort de själv och även dömt...! Städade klart här hemma så nu är julen borta... blev så rent och ljust!
Blev en lugn kväll hemma med tacos och besök av pappa och Yvonne.

Theo sjuk på lördagen... så han och Tommas var hemma. Jag och Tim åkte till Fjällaskogen med familjen Bladh. Grillade korv och lekte. Hade tur med vädret - inget regn! =)
Barnen sov sedan hos Tommas föräldrar, då vi skulle iväg på bio och även äta på restaurang på kvällen. Även grannparet var med till Uddevalla för bio och mat - supertrevligt och god mat!

I går söndag så var Theo bättre men inte helt bra...
Så lek hemma och mys.
Grannen Rolf kom över på kvällen för att se hockeyfinalen som Sverige tyvärr förlorade =( Men men

Idag har vi haft en bra dag, Theo är frisk =). Först fikabesök av mamma och Anders.
Vi åt sedan middag.
På eftermiddagen åkte vi hem till Isabell och hennes gossar, massa lek och bus! Pratat och fikat...
Väl hemma så var det dags för dusch och fixa inför förskolan i morn... massa kläder som ska med då vi tog med allt hem innan jul.
Sedan har ju Tim slutat med blöja på dagen så massa extra ombyte kan ju vara bra att ha ifall om att... hemma funkar det toppen men kan ju bli annat på förskolan??!!

Nu är vi inne i vecka 23... tiden rusar fram... känner av liten mest på kvällen då man ligger i soffan och har det gott! ;)

onsdag 1 januari 2014

Nyårsafton

Nyårsafton firade vi tillsamamns med två andra familjer - vi hade de super bra! 

Först var vi i Lysekil och tittade på fyrverkerierna vid 17 tiden - barnen var laddade och såg fram emot det. Dem kom inte ihåg vad det här var med raketer... 
Så varmt klädda och med hörselskydd upplevde dem massa fina raketer i stan... dem var saliga efteråt - tyckte de var jättekul - inte alls rädda utan ville se mer =) 

Åkte sedan hem till Yvette med familj dit även Cindy med familj kom. Vi åt gott och pratade massor, barnen lekte hela kvällen/ natten... ingen somnade så alla skålade vi in det nya året tillsammans. Smällde en tårta som vi köpt och tända tomtebloss... 
Nöjda åkte vi hem och alla somnade snabbt ... men för att ha somnat vid halv ett-ett så var de för tidigt att gå upp 8!!.. Men men tycker barnen att det är morgon då så får man snällt gå upp... 
Så idag har vi varit sega allihop, hoppas på mycket sömn i natt... och en ny "piggare" dag i morn! 

Lång ledighet

Vi har ledig några dagar till och vi njuter! 

Vi har hunnit träffa som sagt släkt och familj under julen... 
Våra lediga dagar har vi spenderat med flera av våra vänner... superkul! Barnen har så roligt och vi vuxna hinner prata av oss =) Så vi njuter verkligen och tar vara på dagarna... 
Det har blivit besök i lekparken och vi har haft med fika... vart på Röe gård... simhallen... 
Vi har haft folk här och även varit hemma hos andra... 

Så nu ska vi krama ut de sista dem här dagarna som är kvar!

Lite gammalt och lite nytt. Hej då 2013 - Hej 2014

Jag ser tillbaka på ett händelserikt 2013, med många spännande upplevelser tillsammans med min underbara familj, goa vänner och släktingar. Jag blev bland annat moster till en super go kille i februari, vi hade en super sommar med många olika resmål med familjen men även med vänner. En sommar med mycket sol och bad =) Under året fixade vi en hel del här hemma i vårt hus m.m. tack alla som hjälpt oss! ! Det har blivit ett renoverat sovrum till oss, taket på huset är bytt, likaså takfönstret. Staketet på altanen är målat - vilket behövdes! Annat smått och gott som gör lyft i vårt hem! Jag och Tommas har gjort saker, bara viu två eller med något annat kompispar. Vi har sett flera olika filmer på bio,sett Diggiloo, Magnus Uggla, Gyllene Tider... Varit ute och ätit och upplevt nattlivet med goda vänner. Sånt man behöver för att inte glömma bort varandra! Vi har många vänner omkring oss och försöker träffa dem ofta så man inte tappar kontakten, flera har ju barn i våra barns åldrar så vi har jättekul då vi ses! Hoppas det ska fortsätta i många år framöver! 

Våra barn växer och utvecklas för varje dag som går, så spännande att få vara med på deras resa! Theo är en glad och sprallig kille med mycket energi. Väldigt varm, positiv och mysig kille, som gärna ger en kram. Med Theo är de full fart och han vill gärna att det ska hända något hela tiden, stor lust för lek ... Gillar dans, musik och att sjunga, läsa böcker, pussla och spela spel. Han är en riktig "förskoleråtta", är glad för kompisarna och sina fröknar. Tim är en kille med egen vilja och vill/ ska göra allt själv, oavsett vad. Är även han glad, positiv, och full av energi. Gillar att mysa framför en film eller sitta och pyssla med lite leksaker. Gillar böcker och musik, sång. Är glad för kompisar och vill gärna hänga på brorsan... Även Tim gillar att vara på förskolan har flera kompisar och kryper gärna upp i fröknarnas knä...  
 2014. Ett år som vi ser fram emot då fyra ska bli fem bland annat med allt vad nu det innebär. Vi undrar så vad de är för buse som gömmer sig där inne, även barnen funderar... Även bekanta väntar smått och vissa har fått under hösten så de kommer bli kul att följas igen med små pluttar!Vi kommer göra några resor under året och en hel del kalas kommer det bli... Ska bli kul att följa barnen och se vad som händer de här året... kommer Theo läsa sig cykla på tvåhjulingen?? Tim kanske också fixar det? Tim är påväg att bli blöjfri... Vi är inne på att skaffa ny bil - vad kan de tänkas bli för någon... har ni bra förslag på bilar?? Jag och Tommas hoppas komma iväg på några evenemang under året... bland annat Diggiloo...  Vi har inte direkt löften utan vi ska leva och ta vara på dagarna och varandra!! Tiden går så fort... 

GOTT NYTT ÅR ALLA!!

Julveckan

Lilla julafton firade vi med Anders föräldrar o syster med familj.  Tyvärr kunde inte min syster vara med, dem var saknade.Vi åt julmat, lekte lekar och hade det trevligt =) Var väl tjugonde året vi firade lilla julafton skulle jag tro.. eller var de nittonde? 

Men men de är alltid kul att träffas! 

Julafton: Vi åt julfrukost hos mamma, alla syskon med respektive samlade. Vi hade tomten på besök och alla fick vi fina julklappar. Barnen var så lyckliga över den snälla tomten som kom! 
Vid två skulle vi vara hos pappa och Yvonne för att fira där. Bjöds på julbord och sedan satt vi bänkade framför Kalle och hans vänner. Barnen tittade på hela programmet... trodde jag aldrig! Tomten kom även till pappa - ännu mer lycka för barnen! Fina julklappar och mysig stämning! 

Juldagen: firades hos Tommas föräldrar och med hans syster. Middag och julklappsspel. Tomten hittade dit för att lämna de sista klapparna! Efter det var de dags att äta gröt och leta mandel ;) Mysig dag även här... 

Annandagen: Då var vi bjudna på middag hos farmor. Så gott med "vanlig middag" inte julbord... En trevlig eftermiddag med nära och kära. Gott att äta och dricka! 

Barnen har fått många fina julklappar och är så tacksamma för dem, bland annat:
Skridskor, Jake och Kapten Krok med skepp, massa fina kläder, pengar, cykelhjälm, sängkläder, bilar, kuddar och täcke, pussel, spel m.m. 
Även jag och Tommas fick fina julklappar, som: pengar, presentkort, kuddar, bakform, strykjärn m.m.

Tack alla för fina paket, trevligt sällskap och härlig julstämning! Vi har verkligen umgåtts med familj och släkt - UNDERBART! 

Det vi saknar är snön....