lördag 31 maj 2014

Buzzat Friday Night Chicken BBQ

SNABBFAKTA
– Tre goda smaker, Sweet BBQ, Sweet Chili och Sour Cream & Onion
– Passar till buffé, wraps, sallad, till potatis eller som fyllning i baguette
– Smaksatt med Dafgårds egna marinader
– Färdigstekt, bara att värma i ugnen
– Saftigt och mört lårfilékött från kyckling
– Familjeanpassad storlek på förpackningen (500g)

Pris i butik: ca 60 kr
– Finns att köpa i de flesta butiker som Coop, Willys och Hemköp.


Den här sorten valde vi att prova. Bjöd hem mamma och Anders på lördags gott. 


Valde att göra wraps, så som barnen sa kyckling tacos ;) 
Väldigt gott och smakrikt..


Kycklingbitarna var väldigt fina, goda och gick snabbt att få färdigt i ugnen!


Mm, mumsigt med kyckling och goda/blandade grönsaker till! 

Detta föll alla i smaken och vi kommer absolut köpa dem igen, eller någon av de andra sorterna som finns: Friday Night Chicken Sweet Chili och Sour Cream.
Kan även ätas till pommes eller ris... 

onsdag 28 maj 2014

Mysig frukost

Idag blev det mysig frukost/ fika med syster och mamma på Jönssons katt i Lysekil ;)  Thor var ovanligt vaken på förmiddagen, men klart han ville ju vara med ;)
Gjorde några ärenden innan jag och mamma åkte hemåt. Köpte mam napp, ska se om Thor tar dem bättre än Esska.

Hämtade två glada killar på förskolan. Nu är vi lediga många dagar hela familjen. Helt underbart!


Veckans bvc besök

Idag var vi på bvc... tyvärr är våran kontakt person sjukskriven... :/ får se hur dem ska lösa detta över sommaren,  vi ska ju dit ganska många gånger...

Sist vägde han 3665g (förra tisdagen) och idag visade vågen 3955g :) så ökar i vikt gör han. Nu fick vi tid om två veckor... får se vem som väger och tar hand om oss då... ?!.

tisdag 27 maj 2014

Dagarna går så fort...

Nu är det ett tag sedan jag skrev... dagarna rullar på.

Helgen har varit toppen, mycket lek och bus. Umgåtts ned släkt o vänner.

Mors dag i söndags firade vi hos farmor och hos mamma. Jag fick choklad av min familj, super god.

Nu är vi inne i en ny vecka, nya rutiner. Vi ska upp på morgonen,  hinna äta frukost,  amma Thor... lämna barnen till 8.30. Än sålänge har det gått bra. Men vad fort tiden på förmiddagen går. Är ju inte om o göra förrän barnen ska hämtas 12.10 igen. Tajt!!

Sedan ska ju eftermiddagen funka med amning,  blöjbyten och två lek sugna barn...
Det är nog det tuffaste...

fredag 23 maj 2014

Veckan som varit

Vi har haft en vecka med super gott väder! Sol och varmt!
Varit ute massor och njutit!

Barnen har varit på förskolan 8-14 den här veckan,  från nästa vecka går dem 15 timmar.
Eftermiddagarna har vi spenderat ute, mycket lek. Umgåtts med grannfamiljen, haft besök av Tommas färäldrar och syster. Träffat pappa och Yvonne... underbart!

I tisdags köpte vi äntligen nya utemöbler :) blev bord med sex stolar och en barnmöbel! Bara nytt parasoll som behövs också! ;)
Värmen uppskattas inte av alla, Thor tycker det är jobbigt på kvällen/ natten... kommer inte till ro. Men men

Vi har även bokat datum för dop, öppnat sparkonto till Thor... passa på och göra det nu när Tommas är hemma... bara inbjudan som ska ut.

Bvc

I tisdags var de bvc besök.

Thor 1 vecka och tre dagar:
51 cm
3665g
Så han har växt en centimeter och ökat 200 gram på fyra dagar. Snart är han på Theos födelsevikt ;)



söndag 18 maj 2014

Underbar helg

I går lördag hade vi en heldag med familj och släkt. Vi "firade" mamma och Anders som fyller om några veckor. De vill inte ha några paket eller så utan vi hade en heldag för dem istället. Något dem uppskattade - de visste inget om var och hur innan bara att de skulle vara klara kl 11 ;) 
Vi var först ute vid Nävekärr (Karlsvik), där vi hade femkamp, lunchade på goda mackor och kaffe på det. Sedan några omgångar kubb innan de bar av hemåt för lite fixa till sig... Sedan träffades vi alla igen hemma hos Anders syster för grill och myskväll. Så efter en heldag somnade vi alla gott då vi kom hem vid 22 tiden! 
Kul de var uppskattat =) 

Idag har vi haft massa trevligt besök. 
Först kikade Isabell och barnen förbi för lite lek och fika - spontant bestämt i morse. Var jag och småkillarna hemma då Tommas och Theo åkte på kalas. Theo var bjuden till en kille på förskolan och han var så nöjd då han kom  hem! När Isabell åkt hem så fortsatte Tim leka med grannpojken... han hann med en snabb lunch som tur var ;) ... 
Har varit super gott väder idag med så vi har varit ute i stort sett hela dagen! När Theo kom hem anslöt han till leken hos grannen. Tommas åkte iväg för att döma fotboll i Uddevalla, första matchen på länge ... så de var premiär för mig att vara själv med barnen, vilket jag inte blev så länge. Fick samtal om att en kille ville leka med Theo så vi bestämde att dem skulle komma till oss. Först lek ute, sedan gick dem upp på Theos rum och byggde tågbana m.m. Tim fick vara med som tur var, och de var han nöjd för! 

Vid 15.30 blev de jag och barnen kvar hemma, lite frukt och mata lillebror Tor under tiden. Sedan dusch och fixa lite... 
Anders och mamma tittade förbi med lite kläder till Tor. Fick bli lite kaffe tillsammans. 

Kvällsmat och då kom även Tommas hem. Efter lite Tv tittande och mys så somnade två trötta barn i sina sängar... Tor har precis somnat så även jag ska krypa ner under täcket... 

Som ni förstår har lillebror fått namnet Tor =) 

fredag 16 maj 2014

Torr

Nu för några dagar slutade Tim med blöja på heltid. Han har varit torr ett bra tag på natten så nu skippar vi blöjan helt.
Han är så stolt och duktig!

torsdag 15 maj 2014

Hembesök bvc

Idag var bvc sköterskan här på besök. Ställt frågor och informerat m.m.
Vi hade inga direkta frågor...  men blev ändå ett långt samtal :)
Sedan var det ju dags för vägning..

Han vägde 3380g när han föddes, när vi åkte hem vägde han 3165g. Idag 5 dagar gammal vägde han 3440g så upp går han i vikt :) jag känner mig ju som en mjölkko ;)



Lillebror är här =)

I lördags den 10 maj kl 02.11 föddes vår tredje prins. 3380 g och 50 cm lång, helt perfekt! Han är minst av syskonen... men han är lik båda sina bröder till utseendet! 

Vaknade med värkar på fredag morgon vid 2, hade värkar från och till fram till kl 6. Ringer förlossningen och pratar lite med dem. Värkarna var med ca 8 minuter mellan men dem var hanterbara! Sedan avtog det.. vi lämnade barnen på förskolan tidigt, ifall de skulle dra igång igen... och mamma skulle då hämta dem på eftermiddagen. Hade värkar från och till men mer oregelbundet (samma start som med Theo och Tim). Tommas kilade till jobbet och vi bestämde att han skulle komma hem vid lunch om inget annat blev... När han kom hem så åkte vi till Ikea och Torp i hopp om att få igång fler och starkare värkar! Men inget resultat... 
Åkte hem vid 17, stannade hos pappa på vägen hem och fick lite kaffe... då började värkarna bli mer regelbundna igen, vid 19 tiden klockade jag dem och de var mellan 7-9 minuter mellan. Åkte hem vid 20 tiden för att fortsätta klocka värkar... nu är de mer 6-8 minuter mellan och dem gör allt ondare. Ringer förlossningen vid 22 och vi bestämmer att vi åker in.

Resan in gick bra... var inne på Näl ca 23.20. Vid 00 var jag öppen 6 cm... Använde lustgas, stod och hängde över "gåstolen"... lustgasen funkade sådär för mig den här gången, var mer illamående den här gången än med Theo och Tim... 
Var öppen 7 cm vid 01.15. Då tog de hål på hinnorna och satte elektrod på bebisens huvud.. då satte det fart. Mycket kraftigare värkar... och sista 55 min går undan och helt plötsligt är han ute.. gick så fort på slutet att jag inte hann med i huvudet. Dem sista 3 cm bara öppnade sig.. men allt gick bra och han skrek direkt... 
Sen trodde jag ju minst att han skulle vara i storlek med Tim men nej.. en pluttis blev det ;) 

Kom hem i måndags och det fungerar bra. Amningen lossnade på måndagen, han äter, sover och behöver ny blöja... ;) 
Theo och Tim tycker om honom men är ändå inte jätte intresserade.. dem har vart hemma mån-ons. Idag var det dags för förskola igen. 
Nu när Tommas är hemma så är det inga problem, ska bli spännande sedan när man är själv med allt.. 

Katta - du gissade rätt på dagen och att de blev pojke =) 


torsdag 8 maj 2014

Övertid

Ja, då börjar vi med dem här LÅNGA dagarna som det är att gå över tiden!
Försöker ha nåt att göra varje dag, men även ta vilopauser.

Idag blir de lunch hos farmor, gott o mysigt! :)
Bäddat rent i Theos säng då han hade massa näsblod inatt... (något han har ganska ofta, även dagtid).

Hmhm

Men men i alla fall, igår var vi ju på besök i skolan. Gick bra,  Theo var blyg först o ville inte gå in. Men de släppte snabbt.  Först lite info,  barnen fick leka lite o de gick så bra! En grupp med tio barn och jag tror det var hälften killar/ tjejer - toppen!  Gick runt o tittade... så nu längtar Theo, men han vet att han ska ha långt sommarlov först! Börjar ju först när skolan börjar sen efter sommaren eftersom han följer skolans terminstider nu då han snart är 15 timmars barn. Även Tim kommer följa skolan efter sommaren... så de blir långledigt för barnen i år! Hoppas på en go sommar! Barnen går på sommarlov när skolan slutar 12 juni. Tim hade fått gå längre, men vi lämnar inte en, när inte Theo får...

Nej, nu ska jag vila en stund. Kika på en film.

Ha en bra dag!

onsdag 7 maj 2014

100 %

Dagen med stort D är här, men bebis tänker visst inte samarbeta med att komma idag...  Eller ja krasst sett är det ju inte försent, men ja det känns långt borta! 

Så idag då det regnar och är grått, vilar jag mig i soffan. Tittar på massa repriser/filmer.. barnen är på förskolan och har det toppen. 

Ikväll är det infomöte på skolan där Theo ska börja i 5 års grupp till hösten! Lite rundvandring och barnen får leka lite ;) Jag vet ju hur det ser ut och så, men för Tommas är det ju bra att få se var Theo ska börja  =) Jag har både haft praktik och jobbat på den skolan. Gick där själv då jag gick i 1-3:an men det har hänt mycket sedan dess med skolan och dess lokaler/ byggnad. ;) 
Ska bli spännande och se vad Theo ska tycka om detta, han blev så stor direkt tycker jag... =/ 
Kommer bli en skola med en 5 årsgrupp, en förskoleklass och sedan klasser 1,2 o 3. Dock inte många i varje kull så några sammanslagningar blir det säkert... 5 åringarna kommer ju ha en del samarbete med förskoleklass till exempel. 

Nej, hoppas ni har en bra dag! 

tisdag 6 maj 2014

Mvc besök v 39+5

I morn är dagen med stort D här... men fortfarande ingen bebis... inte ens liten känning! 

Men idag var de i alla fall veckans mvc besök:

Sf mått - 39
Vikt - inte gått upp något, så sammanlagt den här graviditeten har de blivit 6 kilo! Men de räcker, har massor av kilon innan! 
Hjärtljud - 124 (sovande bebis)
Hb - som en hel karl idag 152! 
Blodtrycket - var på gränsen 145/95... hmhm men känner inte av det och urinprovet är bra, inga symtom...

Så vila och hoppas bebisen kommer snart är det vi riktar in oss på. Väl fixerad är den i alla fall =) 

Första regniga dagen på länge..

Kan tänka att de som är pollenallergiker tycker de är extra skönt med regn idag ... då lugnar det sig en aning ute i luften med allt som flyger omkring annars. 
Sedan behövs det faktiskt lite regn... var så himla torrt nu.. så idag får de bli en dag med städ och fix inne... bädda bebisens säng kanske? =) 

Skulle nog barnen tycka var kul och få vara med och göra.. hm får se sedan... Har MASSOR med stryktvätt också - passa på och ta det innan bebisen kommer!?

Barnen har ju varit lediga sedan förra torsdagen... så idag var dem så glada över att få gå till förskolan! Hoppas dem har en bra dag... jag bara slappar just nu!  

söndag 4 maj 2014

ingen bebis

Ännu ingen bebis... provade ändå att gå runt hela Nordens ark igår.. men ingen effekt.
Hmhm, men hoppas snart bebisen kommer.. vi är redo!

Idag har vi vart ute typ hela dagen... grejat i trädgården... sol, men kall vind...
nu ligger barnen för natten, jag o Tommas ska slappa i soffan! Är väl final i mästarnas mästare ikväll?!



torsdag 1 maj 2014

Maj månad är här!

Vår månad är nu här!
Bebis får gärna komma nu... i helgen vore toppen!  Bf 7 maj... ska de bli före eller efter den dagen... eller prickar vi in dagen?!
1 maj idag, en dag med sol, dock kall vind. Våren är här... härligt! Vi har varit ute mycket, haft besök av mamma o Anders.  Vi har varit hos pappa och Yvonne, så dagen har varit toppen! En promenad på kvällen till skolan en bit bort.

Den skolan Theo ska börja i till hösten. Det blir då en 5 års grupp där som han ska gå i... spännande, men så stor han blir då. Trodde inte flytten skulle bli nu utan kanske till januari... men för att lösa kön till förskolan så är detta ett alternativ. Kommer bli en grupp med 10 barn o de kommer samarbeta med förskoleklassen en del, så de blir nog bra! Tim kommer ta Theos plats på Svalan från augusti med de äldre barnen. Vårt krav är att 15 timmars tiderna är samma på de olika ställena... blir tillräckligt med körande ändå! Men de skulle inte vara några problem!

Nej nu sova... ny dag i morn. Tommas ska jobba, jag och barnen får hitta på nåt kul! Det är klämdag så jag har barnen hemma... om inget annat händer ;)