fredag 29 augusti 2014

Fredag

Äntligen fredag, barnen är hemma och just nu myser vi i soffan. Thor gymmar ;)
Om en stund tar vi med fika och tar på oss goa kläder, en tur till lekparken väntar:) Grannen följer med, blir kul!
Smakisarna fortsätter här hemma med potatis, potatis/ majs - är ingen hit. Prova lite gröt senare idag, får se vad Thor tycker om det...

onsdag 27 augusti 2014

Dagarna bara springer iväg

Redan onsdag, vart tog den här veckan vägen? 

I söndags vid 8 åkte vi till Vårgårda för att se på när Simon skulle hoppa fallskärm (han fick de i 25 års present av kompisarna). Han fick även med sig två kompisar på detta så han inte behöver göra det själv! Men de var för dåligt väder (får ej regna) så de blev flyttat... Vi åkte då vägen om donken för lite mat innan vi åkte hemåt igen...åkte till Tommas föräldrar där vi spenderade eftermiddagen. Tommas pappa jobbar ju i Norge så nu är han hemma i nio dagar så vi få passa på att umgås mer då... Blev middag och så innan vi åkte hem vid 18 tiden... 

I måndags var de skrutt väder... Inne mys och fix hela dagen. Fått ut kalas inbjudan till Theos kalas, äntligen! Även inbjudan till mitt kommande kalas är redo att åka iväg med posten =)  Barnen var en stund på förskolan - nöjda! 

I går tisdag efter att jag lämnat barnen på förskolan åkte jag till jobbet och hälsade på! Var sig likt - kul att träffa alla! Åkte hem lagom så jag kunde plocka upp barnen på vägen hem... På eftermiddagen grejade vi inne, barnen ritade skattkartor och pysslade... jag fixade med mat.. Thor var nöjd och låg o pratade på golvet i sitt gym... han pratar/ gör ljud allt mer, så mysigt! Tommas föräldrar kom vid 16 för att passa dem stora en stund medan jag och Tommas åkte till torp! Fick köpt jacka o träningskläder till mig, inneskor till oss båda... gick snabbt så vi var snart hemma igen. 
I går kväll fick Thor smaka potatis första gången - med betyg: Ingen favorit...men vi får prova igen ;) 

Idag blir de greja på förmiddagen då barnen är iväg på förskolan.. ska fixa i ordning Thors matstol, Theo får nu sitta på vanlig stol, stor kille! 
I eftermiddag blir de att besöka pappa och Yvonne... =) 

lördag 23 augusti 2014

filmkväll

Efter en förmiddag med öppet hus på syrrans jobb där de fanns hoppborg, fiskdammm, hade vi sopplunch hemma idag - mumsigt! Potatis o purjulökssoppa ;)

Tommas åkte iväg på domaruppdrag efter det, kom hem vid halv sex igen.

Jag och barnen har haft en kaosartad eftermiddag... men överlevde. Hämtade mamma i Munkedal, hon har varit i Varberg för en natt...
Mamma var sedan här hemma och lekte med barnen en stund, tack för det!  Jag fixade kvällens mat- pizza medan barnen o mamma var ute på promenad.
Vi åt när Tommas kom hem, då åkte mamma hem...

Nu ser vi på Need for Speed med Jim, en helt ok film...


torsdag 21 augusti 2014

Theo Tim Thor

 Theo 3 månader 

 Tim 3 månader

Thor 3 månader

Våra älskade prinsar =) 

onsdag 20 augusti 2014

Förskolestart

Idag var det äntligen dags för förskola igen!
Gick super att lämna dem och medan dem var på 'jobbet' så gick jag en promenad,  drack kaffe.... mysstund med Thor... åt middag i min ensamhet.
Hämtade barnen efter maten o dem var så nöjda efter sin dag!

Lite lek med grannen blev det när vi kom hem.

Gossarna somnade gott nu ikväll....nya tag i morn!

Bebis

Grattis Emma och Thomas till er son! Han är så fin!

måndag 18 augusti 2014

Förberedelser

På onsdag börjar förskolan igen för barnen - dem längtar! En del som ska förberedas innan dess...
Ikväll var jag, Theo o mamma in till torp fick köpt ett par innetofflor som Theo kan ha på skolan.
Vi har kollat över kläder och ute skor/ stövlar... nu ska det märkas och fixas. I morn blir de att packa extra kläder, regnkläder m.m. så de är klart.

För Tim blir de spännande att börja på Svalan (3-5 avdelning), kommer bli kul! Så nu ses dem inte på förmiddagarna... då de ej går på samma ställe... kanske dem då saknar varandra lite o blir världens vänner på eftermiddagen?? :)

På torp köpte jag även inneskor till Theo som han ska ha på fotbollsskolan i höst o en pyjamas. Även jag fick köpt mig ett par nya skor, nu ska vi promenera!

söndag 17 augusti 2014

Grattis Emmeli

Grattis Emmeli o Marcus till er dotter, Benton har blivit storebror!!

fredag 15 augusti 2014

Grattis Frida och Christoffer

Grattis till er pojk, Lo har blivit storasyster! All lycka till er!

tisdag 5 augusti 2014

Thor bvc nästan 3 månader

Idag hade vi tid på bvc, Linus ställde upp och passade Theo och Tim så länge.
Han växer bra vår lillprins :)

Väger nu 6160g
Är 61cm lång.
Idag var det även sprutor... ajaj, han gillade dem inte! Ingen feber ikväll så tror han fixar det bra!



lördag 2 augusti 2014

Underbara sommar/ semester

Tommas ledighet är snart slut.. redan gått sex veckor... =/ 
Men vi har haft det toppen. Varit i Skåne hos vänner - en jätte mysig helg och barnen längtade tillbaka redan dagen efter. Är ju barnens bästa kompisar =) Men vi ska ses snart igen!! Håller tummarna att allt ska gå bra för dem med alla projekt! 

Jag, Tommas och Linus var på "Tillsammans" i Lysekil. Turnen som Magnus Carlsson, Linda Bengtzing och Shirley Clamp haft i Sverige i sommar. Tyvärr regnade de hela kvällen, men vi hade de trevligt ändå! 

Vi var i Norrköping förra helgen med några vänner. Vi var med dem till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld förra året, nu åkte vi till Norrköping och Kolmården i år! Bodde i stuga i tre nätter vilket gick bra, stugan låg 100 meter från en sjö så de blev även bad. Men var SÅ MYCKET GETINGAR - inte roligt! 
Var inne på Kolmården i två dagar - vilket jag tyckte var perfekt. Vi hann se och uppleva massor! Tittade på när aporna fick mat, delfinshow, sälshow, rovfågeluppvisning, alla andra djur som vi såg (missade bara 3-4 st) Safari resan var mysig. Barnen åkte karuseller och hade det toppen på Bamses värld, där vi även såg på teater. Lantgården var mysig... m.m.
Men vi hade de så varmt, klibbigt. Så mycket att dricka och ätit en del glass =) 
Funkade även bra att åka båda vägarna, tänker då mest på Thor - men det gick fint! Barnen hade kul tillsammans med vännernas tre godingar - en toppen helg helt enkelt - full fart! 

I går var vi på Skara sommarland, Linus följde med vilket vi uppskattar! =) Barnen hade en toppen dag! Somnade gott i bilen hem! Mycket lek, karuseller (Tim deppade, han är bara 95 lång och man behöver vara 100 cm för många grejer). men men nästa år så!! Theo fick åka mer... och även vi vuxna fick ju hänga på =) Gick bra med Thor också.. var lagom varmt. Mycket folk - men de är de säkert oavsett, men just den här helgen var de ju fotbollscup i Skara... så en hel del mer är de säkert då! Barnen fick även badat... såg en hel del folk som man känner så de var inte bara vi från Lysekil och Brastad som var där ;) 

Sedan under Tommas semester har vi träffat/ umgåtts med en hel del kompisar/ grannar och grillat, varit på barnkalas, haft lekdejter... Besökt Nordens Ark ett par gånger! 
Sedan har de ju varit så fint väder, över 30 grader under en lång period så mycket sol och bad, krabbfiske har det blivit! UNDERBART! 

I torsdags var jag och Tommas på Björn Skifs i Lysekil med mamma, Anders, Elisabeth och Christer. Björn var grym - en underbar sommarkväll. Tack pappa och Yvonne för att ni passade Theo och Tim! Thor fick följa med på konsert. 

Idag blir de att måla taket över ytterdörren... i eftermiddag ev fotboll innan vi ska ut och äta med mamma, Anders, Simon, Linus, Angelica och Dennis. Mamma och Anders present från oss barn =) 
Tim och Theo sover hos farmor och farfar inatt!